најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

17.Март 2023
Делегација студената током другог дана посете Бечу, обишла дворце Шебрун и Белведере

Делегација од 350 студената из 17 градова наше земље и са 50 факултета имала је прилику да током другог дана своје посете Бечу обиђе и знамените историјске грађевине, дворце Шенбрун и Белведере. Дворац Шенбрун годишње посети два милиона људи и не зову га случано “мали Версај”. За дворац Белведере многи тврде да је најлепша барокна грађевина на свету, а ту је и чувени парк Пратер.

Као и после посете бечком универзитету, студенти су и после обиласка ових двораца били пуни позитивних утисака.

„Баш ми је драго што смо били у Бечу. Ово није мој први пут овде, већ сам била, али је лепо вратити се у овај град. Ово је прилика да се мало проведемо и да видимо много тога лепог“, рекла је Анастасија Волченовска, студенткиња на Електротехничком факултету у Београду.

„Све ми се допада, али највише дворац Белведере и парк Пратер“, рекла је Мина Алексић, са васпитачко-медицинских струковних студија у Ћуприји.

„Одлична је забава и баш сам одушевљена Универзитетом у Бечу“, рекла је Сања Орландић, студенткиња Факултета педагошких наука у Јагодини.

„Све је било одлично, организација је супер, али највише ми се допала свечана вечера“, реклаје Кристина Јовичић, студенткиња на Факултету педагошких наука у Јагодини.

„Архитектура је прелепа. Много ми се свиђа дворац Белведере који смо данас обишли, а и Шенбрун је јако леп“, рекао је Немања Богићевић, студент Поморског факултета у Котору.

„Овде је јако лепо, супер се проводимо и надам се да се враћамо у Србију са пуно лепих утисака И успомена“, рекла је Јована Јовић, са Факултета педагошких наука у Јагодини.

„Врло је интересантно. Дивна је успомена. Баш је било лепо. Посета дворцима је нешто што се памти целог живота“, рекла је Милица Константиновић, студенткиња Факултета педагошких наука у Јагодини.

„Први пут сам овде,веома је лепо овде са студентима и одавде ћу сигурно понети дивне успомене“, рекла је Ивана Миленовић, студенткиња Високе струковне школе ИЦЕПС у Параћину.

Просветни радници који су такође у делегацији имали су прилику да обиђу ове знамените грађевине. Они се у потпуности слажу са мишљењем студената.

„Ово путовање је феноменално. Стварно значи за нас просветне раднике који смо стално окупирани послом, да одемо и мало променимо средину, да видимо једну другачију, западну културу и њихов начин живота. Видим и да се студенти одлично проводе и да су позитивно изненађени као и ми просветни радници који уживмо у свим овим знаменитостима, јер је Беч, као што знамо, престоница културе“,  рекла је Ана Тошанић, професорка српског језика и књижевности у Школи за децу оштећеног слуха и говора “11. мај” у Јагодини.

„Путовање је прелепо, као и све што смо видели. Треба видети Беч, поново доћи и пожелети сваком да дође ко није био“, рекла је Данијела Јовановић, професорка математике у гимназији.

Студенти и професори су искористили прилику и да се фотографишу испред ових знаменитих грађевина, а како су многи рекли, њихов обилазак остаће им у вечном сећању.

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
150

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 + 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже