најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

15.Март 2023
Делегација од 350 студената из 17 градова и са 50 факултета, током свог првог дана тродневног боравка у Бечу, посетила је бечки универзитет. Ова образовна установа основана је 12. марта 1365. године и данас је највећа те врсте у целом немачком говорном подручју. Данас овде студира

Делегација од 350 студената из 17 градова и са 50 факултета, током свог првог дана тродневног боравка у Бечу, посетила је бечки универзитет. Ова образовна установа основана је 12. марта 1365. године и данас је највећа те врсте у целом немачком говорном подручју. Данас овде студира око 90 хиљада студената, има 187 студијских програма, састоји се од 15 факултета и пет центара. 

Наши студенти су имали прилику да се упознају са архитерктуром, историјатом, ентеријером и начином рада бечког универзитета, а њихови утисци су били и више него позитивни.

-Одушевљена сам обиласком и јако ми се свиђа универзитет. Захваљујем се граду Јагодини што нам је омогућио да видимо Беч и остале знаменитости –рекла је Сандра Ивановић, студенткиња Факултета педагошких наука у Јагодини.

-Утисци су феноменални. Видели смо свакакве стилове и енорман развој, поготово уметнички. Кустоскиња самог универзитета је била на висини задатка. Приближила нам је све што је могло да нас заинтригира. Овај простор је апсолутно феноменалан и много ми је драго што смо овде дошли –рекао је Богдан Тодоровић, студент Машинског факултета у Крагујевцу.

-Посета бечком универзитету је стварно једна од специфичнијих ствари ове посете. Врло је аутентично. Видели смо како изгледа сам универзитет, чули смо историју, како је основан, шта се тада учило и шта се сада учи. Посетили смо салу за дипломирање и мислим да је право задовољство да се изађе и прихват диплома на оваквом месту –рекла је Миљана Миљковић, студенткиња Машинског факултета у Крагујевцу.

-С обзиром на то што студирам немачки језик, ја сам одушевљена што сам тренутно овде и што имам прилику да посетим бечки универзитет. Надам се да ће и остало што будемо посетили бити овако интересантно, да ћемо имати овакве водиче и остале пратиоце који нам улепшавају боравак овде –рекла је Петра Стојадиновић, студенткиња Филолошко-уметничког факултета на Универзитету у Крагујевцу.

-Јако ми се свиђа. Организација је баш добра и захваљујем се на гостопримству –рекла је Ања Златановић, студенткиња фармације.

-Моји утисци су јако лепи. Мени је било врло значајно да слушам и видим ово, баш због немачког језика који студирам –рекла је Јована Милошевић, студенткиња немачког језика и књижевности на Универзитету у Крагујевцу.

-Утисци су за сада невероватни. Бечки универзитет је толико прелеп, а архитектура је запањујућа. Доста позитивних утиска ћу понети одавде, то је сигурно –рекао је Петар Маринковић, студент Факултета педагошких наука у Јагодини.

-Мислим да је ово прелепо искуство и прилика да ми студенти из Србије видимо како студирју наши вршњаци у Бечу –рекла је Милица Јаковљевић, студенткиња на Факултету за туризам и хотелијерство у Врњачкој Бањи.

-Прошли смо кроз читаоницу, амфитетар и стварно је импресивно како све игледа уживо. Ми не заостајемо за бечким универзитетом и јако је лепо видеи како наши вршњаци студирају и проводе време овде –рекла је Миња Пајевић, студенткиња Факултета педагошких наука у Јагодини.

Током свог боравка у Бечу, поред универзитета, студенти су имали прилику да обиђу и најпознатију улицу у Бечу Мариахилфер Страссе, дворце Белведере и Шенбрун, као и забавни парк Пратер.

Галерија фотографија

Коментари
0
110

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 + 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже