најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

07.Фебруар 2023
У Скупштини града приређен пријем за најбољег стрелца Србије Лазара Ковачевића

Лазар Ковачевић, стрелац СК ,,Јагодина 92“ проглашен је за најбољег стрелца у гађању ваздушном пушком у протеклој 2022. години. Ковачевић је у прошлој години освојио златну медаљу на Светском купу у Азербејџану, затим је освојио сребрну медљу на Европском првенству у Норвешкој, исти успех је поновио на Медитеранском првенству у Алжиру и освојио је бронзану медаљу на Светком првенству у Египту. Због свих тих успеха проглашен је за њабољег стрелца Србије у гађању ваздушном пушком. То је био повод да Драган Марковић Плама, председник Скупштине града Јагодине, припреди пријем за најбољег стрелца Србије.

„Данас имам посебну част да се не бавим неким тешким темама, већ да причамо о спорту јер овај град је град спорта а посебно када је у питању стрељештво“, рекао је на почетку Драган Марковић Палма.

„Наши стрелци постижу високе резултате. Морам да констатујем да захваљући тренеру Миомиру Спасојевићу ти резултати постоје.Последњих година наши спортисти постижу високе резултате јер имају добре услове, што нису имали ранијих година, када су у питању клубови и одлазак на припреме, јер држава води рачуна о спортистима, као и град Јагодина. Спортисти су наши најбољи амбасадори и они прве мостове пријатељства,скидају ону ружну слику која је окачена Србији, а не стоји. У Јагодини то чини наш Лазар, који нас стално обрадује са високим резултатим и успесима“. Председник Скупштине града Јагодине је посебно истакао да Јагодина помаже спортисте, посебно стрелце.

„Ми смо све време помагали Стрељачком клубу ,,Јагодина 92'. Сада смо направили једну нову стрељану која је испуњава све услове за одржавање свих такмичења. Наш план је да је завршимо до краја ове године, јер хоћемо да наши такмичари имају све усове и за тренинге, али и за међународна такмичења, како би из целог света долазли стрелци у наш град и упознали се са лепотама нашег града. Наш град на основу броја становника има најуспешније спортисте у Србији. И не само када су у питању стрелци, већ и рукометашице које су троструке првакиње Србије, освајачице пет трофеја у Купу Србије, где није лако побеђивати и имати континуитет успеха из године у годину.“

Драган Марковић Палма је посебно истакао да је град створио услове за све спортске клубове.

„У нашем граду постоје сви услови за фудбал, велики и мали, за рукомет, кошарку и можда смо једни град који даје стпендију сваког месеца за међународне успехе. Лазар прима стипендију сваког месеца од нашег града. У протеклој години проглашен је за најбољег стрелца у Србији. То је један од највећих успеха последњих година у индивидуалном спорту. Критеријим за то признање су успеси на међународним такмичењима у 2022. години. За сваког од нас из Јагодине је битно да се интонира српска химна и виори српска застава. Лазару желим пуно среће и успеха у наредном веремнском преиоду, да настави да се такмичи и да постиже успехе и на тај начин све нас обрадује. Сигуран сам да ће он бити један од чланова стрељачке репезентације на Олимпијским играма у Паризу. И то ће бити велики успех за град Јагодину. Захваљујући успесима спортиста сви су чули за Јагодину у Европи па и свету.“

„И када је у питању туризам и привреда, много је страних инвеститора отворило погоне у нашем граду. Очекујем још четири, пет инвеститора ове године да изграде своје погодне. Када је у питању спорт сви спортски клубови се финансирају из буџета града Јагодине, то није случај у осталим градовима у Србији. Сви клубови, од сеоских до градских, добијају средства за покривање свих трошкова такмичења. Ми штедимо, код нас политичари не примају дневнице и плате, као у другим градовима. То је на месечном нивоу између осам и десет милона динара.“

На крају Драган Марковић Палма је најавио да у Беч води 350 струдената из целе Србије.

„Обезбедили смо донаторе, тамо ће наши студенти, професори и наставници бити две ноћи и три дана. Хоћемо да наши студенти иду на екскурзије у неке друге државе, али да се врате и раде у Србији. Србија има и међународну популарност, а то што је Србија међунардно популарна и сигурна за инвеститора најзалсужнији је председник Александар Вучић, закључио је Драган Марковић Палма, који је честитао Лазару на високом резултату и на успеху који је постигао и истакао да се Јагодинци поносе Лазаром, као и то да ће Лазар добити одређену награду за све своје врхунске резултате.“

На пријему и лепим речима захвалио се Лазар Ковачевић.

„Захваљуем се свима што сте дошли у оваквом броју и председнику на оваквом пријему. Стрељачки клуб ,,Јагодина 92“ је одувек био и биће мој клуб. Клуб јако добро ради што се може закључити из мојих резулатата али и резултата млађих стрелаца. Пред нама је још једна важна година. Ја ћу се трудити да наставим са пођеднако добрим и јаким резултатима као до сада. Услови су овде јако добри и сваком малђем стрелцу бих препоручио да остане у клубу и овде заврши своју каријеру, као што ћу и ја учинити.“, рекао је Лазар Ковачевић.

Новинарима се обратио и Лазаров тренер Миомир Спасојевић.

„Посебно се захваљујем на пријему нашем пресдседнику Драгану Маркиовићу Палми и целој локалној самоуправи, као и директору Јагодинског спортског савеза Зорану Глигоријевићу на помоћи коју нам приужају да наш клуб може успешно да функционише. Завршетком новог стрелишта имали бисмо услове за још бољи рад и квалиетније наступање наших такмичара. На основу ових резилтата које је Лазар Ковачевић постигао у протеклој години он је на светској ранг листи 10-ти што је историјски успех нашег клуба, да један такмичар буде тако високо рангиран.“, рекао је између осталог Миомир Спасојевић.

Пријему су, иначе, присуствовали Ратко Стевановић, градонaчелник Јагодине, Горан Млосављевић, начелник Поморавског округа и Зоран Глигоријевић, спортски директор Јагодинског спортског савеза.

Галерија фотографија

Коментари
0
75

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 - 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже