најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

27.Септембар 2022
Председник Скупшитине Града Јагодина Драган Марковић Палма повео у Египат делегацију из Србије

Са београдског аеродрома 144-члана српска делегација на челу са председником Скупштине града Јагодне Драганом Марковићем Палмом отпутовала је у Египат, у град Шарм Ел Шеик, који се налази на југу Синајског полуострва.

,,Ово је шести пут како у организацији града Јагодине, а о трошку донатора водим делегације у Египат. Са нама у делегацији су они који хране грађане, а то су пољопривредници, они који запошљавају грађане, то су привредници, они који лече грађане, то су здравствени радници из 25 здравствених установа из свих крајева Србије, затим они који чувају веру, то су свештеници Српске православне цркве и они који лече душу, а то су музичари, тако да ће се на југу Синаја чути и Моравац и Ужицко коло. Дакле, као и увек, спортски речено, делегација је у комплетном саставу. У Египат путујемо на позив гувернера Јужног Синаја Халеда Фуде. Политичко-привредни део делегације имаће више састанака и наш циљ је да традиционално пријатељство са Египтом постане и традиционална привредна сарадња између Србије и најважније земље Блиског истока 110 - милионског Египта. Све трошкове овог путовања сносе донатори којима се и овим путем захваљујем. Сигуран сам да ћемо по повратку донети лепе вести и корист за наше грађане, као и увек до сада. И са овим путовањем је упознат председник Србије Александар Вучић. Сви који се баве политиком у Србији треба, ма где да се налазе, да раде у интересу своје државе и својих грађана, као што то ради председник Вучић. Сви морамо бити део једног националној тима, као синоћ наша фудбалска репрезентација против Шведске. И ми ћемо у Египту, као у увек и свуда, "играти" за Србију и наше грађане", рекао је Марковић у изјави новинарима пред полазак за Египат.

Српска делегација предвођена Драганом Марковићем Палмом ће боравити у Египту до 2. октобра. Она броји 144 члана и у њој су здравствени радници из Клиничког центра Србије, ГАК ,,Народни фронт', Института за кардиоваскуларне болести ,,Дедиње', Клиничко болничког центра ,,Драгиша Мишовић', Универзитетске клинике у Тиршовој, Института за здравствену заштиту мајке и детета, Института за онкологију, Института за ортопедију ,,Бањица', Клиничког центра Војводине, Клиничког центра Крагујевац, Клиничког центра Ниш, општих болница у Јагодини, Крушевцу, Краљеву, Параћину, Ћуприји, домова здравља Чукарица, Јагодина, Параћин, Ћуприја, свештеници Српске православне цркве – намесништва Беличког, пољопривредници, привредници, политичари и новинари више српских редакција.

Галерија фотографија

Коментари
0
57

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже