најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

22.Септембар 2022
Одржана седница Скупштине града Јагодина

Осамнаеста седница Скупштине града Јагодине, којом је председавао Драган Марковић Палма, председник Скупштине, почела је усвајањем извода из записника са претходне седнице Скупштине града, а након утврђеног кворума.Одборници су овога пута гласали за седам тачака дневног реда,међу којима су се нашли предлози Одлука о преносу права јавне својине Републике Србије у јавну својину града Јагодине и предлози аката из области урбанизма и комуналне делатности. Такође, усвојена је измена Одлуке о мрежи предшколских установа на територији града као и измена Решења о образовању градског Штаба за ванредне ситуације на територији града. Последња тачка дневног реда 18.седнице било је усвајање Решења о прихватању Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања јавних предузећа и других облика организовања на која се примењује Закон о јавним предузећима, чији је оснивач град Јагодина.

Након седнице, одборници Скупштине града Јагодине дали су и свој коментар о путовању јагодинске делегације у Египат -Путовања наших грађана још једна је од традиционалних активности јагодинске локалне самоуправе, која се више година одвија, са јасном напоменом да сва та путовања плаћају донатори, а не буџет града Јагодине. То је једна велика предност за наш буџет и град, али и способност нашег председника Скупштине да својом активношћу обезбеђује одговарајућа средства који покривају трошкове путовања. С друге стране, ово путовање је врло важно, јер људи стичу искуства у другим земљама, могу да виде друге културе, начине живота тих људи. То је један допринос који само грађани Јагодине у овој земљи могу да имају, рекао је Ратко Стевановић, градоначелник Јагодине.

-Путовање о трошку донатор је у једној новој области Египта, у Јужни Синај, а у питању је град Шарм Ел Шеик, можемо да кажемо, најзначајнија туристичка дестинација у Египту. Тамо идемо на позив гувернера Јужног Синаја и посета је од изузетног значаја. Састав наше делегације је увек разноврстан, од здравствених радника, преко пољопривредника, привредника и политичког дела делегације. Сигуран сам да ће наши привредници успоставити значајне економске односе са том регијом, која је изузетно развијена, а то је такође једно ново тржиште И за наше пољопривреднике, па сан убеђен да ћемо, као и увек, имати лепе вести за грађане Јагодине и Србије, Горан Милосављевић, одборник СПС у Скупштини града Јагодине и начелник Поморавског округа.

-Увек радо се одазовемо на путовања у неку земљу што Европске Уније, што другог дела света. То је један леп гест локалне самоуправе , јер има ресурсе да испоштује оне људе који се боре за наше животе, али и оне који кроз своје привредне делатности унапређују развој нашег града. Ја никада нећу разумети људе који нападају оваква путовања. Узмите људи два човека и водите их у, рецимо, Пролом Бању, да видите колико је тешко, па онда критикујте неког ко води 400, 500 или 600 људи, а према неким истраживањима која смо радили, преко 50.000 људи негде је путовало. Па коме може да смета да неко оде, да неко види свет и буде награђен за оно што ради? Онима којима е то смета, препоручујемо срдачно да крену у једну акцију, да одведу једно 3-4 човека у Пролом Бању или Врњачку, да виде колико је тешко, а не да се баве демагогијом. Значи, урадите нешто, па онда причајте и критикујте, коментарисао је Душан Марковић,одборник “Бунт-Права Србија” у Скупштини града Јагодине.

-Мени је веома драго што сам члан делегације која иде у Египат. Иначе, то је једна захвалност града Јагодине грађанима који су епидемиолози, лекари, техничари, који су радили у веома тешким условима и ситуацијама у време пандемије. На овај начин им се град Јагодина одужује, па се надам да ће се лепо провести и понети лепе утиске оданде, рекао је Горан Јеличић, одборник ПОКС-а у Скупштини града Јагодине.

-Ситуација је јако тешка у нашој земљи у последњих десетак година, људи немају новца да прехране своје породице а камоли да путују на море, тако да ће им ово путовање бити добродошло и пуно им значити, овога пута у једну афричку земљу -Египат. Ја , као и до сада, нећу путовати, али желим им срећан пут и леп провод, коментар је Мите Арсића, одборника ГГ”Мита Арсић” у Скупштини града Јагодине.

Све тачке дневног реда 18.седнице Скупштине града Јагодине усвојене су већином гласова одборника.

Галерија фотографија

Коментари
0
82

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 * 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже