најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

16.Јун 2022
Скупштина града Јагодине новчано наградила најбоље ученике

Скупштина града Јагодине наградила је, на пригодној свечаности, ученике јагодинских основних и средњих школа који су на међународним и републичким такмичењима освојили једно од прва три места. За освојено прво место на међународном такмичењу ученици су добили 50.000 динара, за друго место 40.000, а за треће 30.000. За освојено прво место на републичким такмичењима Скупштина града је наградила ученике са 20.000 динара, за друго место са 15.000, а за треће са 10.000. Новчане награде укупно је добио 51 ученик. 

„Ово је још један доказ да јагодинска локална самоуправа вреднује рад, учење и залагање“, рекао је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

„Овај град се залаже за природну памет, да деца остане овде у Србији, да овде раде и стварају јер Србија има све услове за школовање ђака. Нисам неко ко се посебно залаже за вештачку интелигенцију, да нам компјутери и роботи замењују људе. Зато ми водимо рачуна о ђацима. Као што знате ми последњих 12 година награђује ђаке на Дан ослобођења Јагодине од фашизма, 17.октобра, са по 50.000 динара а сада је Скупштина града Јагодине донела одлуку да на крају школске године награди оне који су представљали своју школу и овај град на међународним и републичким такмичењима. Зато сам сигуран да овај град има добру будућност. Када сам чуо на којим сте све такмичењима били и какве сте успехе постигли, могу рећи да је то понос за све нас који водимо овај град, за све одборнике и све странке, како оне на власти као ЈС, СПС, СНС, и опозиционе као Бунт, ПОКС и Нећемо да ћутимо“, рекао је Марковић обраћајући се присутним ђацима.

Деца и млади у Јагодини имају бројне привилегије. По томе се Јагодина разликује од других градова.

„Пре короне деца су после четвртог и осмог и после средње школе ишла на летовање у Буљарице и Паралију о трошку Скупштине града. Због короне ове и претходне две године није било летовања али ће зато следеће године сва деца ићи у Грчку, а малолетна ће ићи у пратњи једног родитеља. У Јагодини ђаци имају бесплатан превоз, школе су сређене, направљене су нове а ових дана почећемо адаптацију неколико школских објеката који ће бити готови до почетка нове школске године“, рекао је Марковић.Драган Марковић Палма је подсетио да јагодински ђаци имају прилику да науче да клизају на клизалишту који је у власништву града, да науче да скијају на ски стази у Потоку где постоји могућност да се прави вештачки снег, а имају могућност и да пливају на базенима Аква парка.

„Ниједан град нема такве привилегије за децу као што је то у Јагодини. Ускоро завршавамо нове тениске терене где ће моћи да тренирају деца талентована за овај спорт а и сва остала деца која желе да се опробају у тенису. У Јагодини фирма Високоградња инжењеринг прави три затворена базена који ће бити готови, како ми је рекао власник фирме Владан Радовановић, до октобра. Град Јагодина, а ни Република Србија нису дали ни динар за изградњу већ приватно предузеће“, истакао је Марковић и на крају се захвалио родитељима и наставницима који су радили са децом како би постигли одличне резултате.

Добитници награда су истакли да им много значи брига локалне самоуправе као и да ће им ово бити подстрек да и даље вредно уче. Награђени ученик јагодинске Гимназије Богдан Машовић је рекао да му је част и привилегија да буде у оваквом друштву добитника награда.

„Ови ђаци су право лице Србије. Њихов успех треба да се цени. Зато хвала локалној самоуправи што нас је наградила. Знамо да сваке године има све мање и мање такмичара што је врло тужно али ће оваква пракса награђивања допринети томе да нас буде све више“, рекао је Машовић.

Ученик Основне школе ,,Горан Остојић“ Никола Нешић је освојио прво место на републичком такмичењу из историје и географије.

„Хтео бих да изразим захвалност локалној самоуправи и председнику Скупштине града Драгану Марковићу Палми јер су подржали организацију свих наших такмичења и обезбедили нам превоз и боравак у градовима широм Србије. Надам се да ћемо се видети и наредне године“, казао је Нешић.

Додели новчаних награда присуствовали су и градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, заменица председника Скупштине града Снежана Вукашиновић, као и одборници свих политичких партија у Скупштини града који су награде уручили најбољим ученицима. На крају свечаности уследило је заједничко фотографисање испред зграде Скупштине града Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
39

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 3 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже