најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

04.Јун 2022
У Јагодини потписан Уговор о реализацији изградње постројења за пречишћавање отпадних вода и канализационе мреже

У Јагодини је  министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић потписао са представницима јагодинске локалне самоуправе и Немачке развојне КФВ банке Уговор за реализацију изградње постројења за пречишћавање отпадних вода и канализационе мреже.„За изградњу модерног постројења за пречишћавање отпадних вода и канализационе мреже у Јагодини, по најсавременијим стандардима Европске уније, издвојили смо значајна средства и више од 50000 становника на териториији Јагодине биће покривено овом инвестицијом. У Јагодини смо доста новца уложили у водоснабдевање, а у 14 градова у Србији смо 1,2 милиона људи покрили са потпуно новом водоводном мрежом и то је петина становништва наше државе. Обећали смо грађанима да нећемо стати и не стојимо, настављамо да градимо. У сарадњи са Савезном Републиком Немачком и Немачком развојном банком до сада смо инвестирали више од 274.000.000 евра у 34 локалне самоуправе у Србији“, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић, након потписа уговора у Јагодини

„Желим да се захвалим Влади Републике Србије и председнику Србије Александру Вучићу, који је добро водио и води економску политику Србије, а посебно последњих година када су напади на нашу земљу свакодневни и притисци да Србија промени свој став, да нам кажу ко смо, шта смо и одакле смо, да ми нисмо оно што јесмо и да прихватимо неке нове моделе како би Србија требала да живи у будућности. Оно што је најважније је да је Србија сачувала своје традиционалне вредности и да је сачувала оно што се зове живот, а то је економија. Велики број наших грађана који није имао посао, добио је посао, велики број инвеститора је дошао у Србију и оно што је најважније држава је, која има учешће у финансирању локалних самоуправа у Србији, успела све то да финансира, а да није било инвеститора и да нису велике компаније дошле у Србију, сигуран сам да држава не би могла да помаже градове и општине. На тај начин се коначно десила и децентрализација, да не буде као пре десет, дванаест година, када су се финансирали само Београд, Нови Сад и још два, три града. Јагодина је захвална на овом уговору чија реализација ће почети априла месеца следеће године потписом уговора са извођачем радова са комплетном документацијом и ми се надамо да ће Јагодина 2024. година имати пет пута већи капацитет за пречишћавање отпадних вода, а то значи могућност да се отварају нове фабрике и прави велики број зграда. Хвала и министру Момировићу и Влади Србије, али они то не би могли да постигну без председника Србије Александра Вучића“, рекао је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.Драган Марковић је најавио да изградња новог постројења за пречишћавање отпадних вода почиње у највећем јагодинском селу Рибару, а након тога креће и у свим осталим селима и граду.

Уговор су са министром Момировићем потписали градоначелник Јагодине Ратко Стевановић, директор Јавног комуналног предузећа „Стандард“ из Јагодине Драган Лукић и менаџерка пројекта испред КФВ банке Клагенфурт Стефани Рауприх, која је рекла да је за овај пројекат у Јагодини издвојено 24.000.000 евра.

„Ми са градом Јагодина имамо и до сада веома успешну сарадњу, и до сада смо на територији града Јагодине изградили 13 километара водоводне мреже, реконструисали смо пумпну станицу у селу Рибару, унапредили смо енерегтску ефикасност и довели смо до смањења потрошње енергије и до смањења потрошње угљен диоксида за 403 тоне годишње“, рекла је Стефани Рауприх.Пројекат замене азбестних цеви комплетно је финансирао град Јагодина. 

Потписивању овог уговора у Јагодини присуствовали су и државни секретар у Министарству инфраструктуре Енес Бухић, помоћница министра Даница Ускоковић, народни посланик и шеф одборнчке групе СНС у Скупштини града Јагодине Никола Радосављевић и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић.

Галерија фотографија

Коментари
0
222

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже