најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

23.Мај 2022
Председнику Драгану Марковићу уручен орден “ЗВЕЗДА ГРАДА КАТЕРИНИ”

У Паралији је приређена свечана вечера за делегацију из Србије која је бројала 700 чланова, а на чијем челу је Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма. Средства за боравак делегације и свечане вечере обезбеђена су од донатора а највећи донатор је била политичка партија Јединствена Србија од пара које је добила као парламентарна странка која има 8 посланика у Скупштини Републике Србије. Свечаној вечери, поред чланова наше делегације, присуствовао је и градоначелник града Катерини, Константинос Куокодимос, са сарадницима, као и грчки привредници, најпознатији хотелијери из грчке регије Пиерија. Градоначелник Куокодимос је функционер владајуће грчке партије Неа демократиа премијера Киријакоса Мицотакиса и познати је грчки спортиста, који је на Европском првенству 1994. године освојио бронзану медаљу у скоку у даљ, са скоком од 8,36 м. Куокодимос је овом приликом Драгану Марковићу Палми уручио Орден ,,Звезда града Катерини'.

,,За све што сте учинили за развој грчко-српских односа на братском, економском, политичком и туристичком плану, ја вам у име града Катерини уручујем Орден ,,Звезда града Катерини'. Ми смо донели одлуку и да од септембра ове године главна улица у Паралији понесе ваше име”, рекао је Куокодимос.

Драган Марковић Палма је и почасни грађанин Катерини и почасни конзул Грчке у Србији.

,,У овој делегацији је укупно 700 људи из десет градова Србије, а највише је Јагодинаца. У организацији Скупштине града Јагодине, а о трошку донатора, у више држава смо до сада укупно водили 50000 Јагодинаца. Грчка је најбоља дестинација за српске туристе. Грчка је рај за летовање и ја сам обичан човек, једем гирос као и ви и не идем на нека рајска острва као неки. Моја порука свима је да што мање гледате програме на телевизији који се односе на рат између Русије и Украјине. Нека они раде шта год желе, а Србија треба да иде својим путем као и до сада, да јачамо економски и да нам се деца рађају и ми не желимо никоме на свету да доживи оно што смо ми доживели 1999. године”, рекао је Марковић.

На свечаној вечери приређеној за српску делегацију свирао је оркестар Владана Алемпијевића појачан познатим виолинистима Пеђом и Елвисом, а певала је Јована Типшин и то без хонорара. Уз обалу Егејског мора развило се и српско коло.

Галерија фотографија

Коментари
0
190

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже