најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

23.Мај 2022
У Јагодини одржан матурски плес за Гиниса

Матуранти Јагодине, после две године паузе, поново су плесали са својим вршњацима широм Европе. Плес уз музику Јохана Штрауса и препознатљиви звуци квадрила још једном су симболично обележили крај њиховог школовања и одлазак у неку бољу будућност.Матуранте је у име града Јагодине, који традиционално помаже организацију ове лепе манифестације, поздравила заменица председника Скупштине града Јагодине Снежана Вукашиновић и пожелела им све најбоље у даљем школовању.

,,Желим да вам честитам на завршетку школовања ускоро. Желим да вам се захвалим на свим резултатима које сте постигли. Међу вама су победници републичких такмичења из разних предмета, која су одржавана широм Србије. На најлепши начин сте представили себе, свој град, своје родитеље и своје школе. Хвала вам на томе. Желим вам пуно среће у предстојећим завршним испитима, матурском испиту и да упишете жељене школе. Да упишете жељене факултете, да их са успехом завршите и да пожелите да се вратите у Јагодину. А ако одете у бели свет да тамо нешто научите, жеља нам је да се опет вратите. Ја сам родитељ и волим да су ми деца близу, ми вас чекамо широм раширених руку. Отплешите овај квадрил и весело и бодро крените у будућност', рекла је Вукашиновић.

Матурантски плес је први пут организован 2001.године у Словенији, док се Јагодина, захваљујући ентузијазму Небојше Славковића и Плесном клубу ,,Ла Луна', прикључила шест година касније. На крају матурантског плеса уследило је српско коло уз осмехе матураната, којима ће овај дан остати заувек у сећању.У Јагодини је за Гиниса плесало 700 матураната основних и средњих школа. Поред Јагодине, овој манифестацији се придружило још 12 градова Србије и градови из десетак земаља Европе. Европски матуранти игром су оборили рекорд још 2011.године, када бје у исто време плесало 33.202 учесника.

Галерија фотографија

Коментари
0
108

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 + 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже