најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

29.Новембар 2021
У Јагодини је одржана конференција за новинаре Кик бокс савеза Србије

Кик бокс савез Србије је поводом успешног рада и пре свега освајања великог броја медаља на светском и европском првенству у 2021. години организовао конференцију за новинаре у Јагодини, на којој су медијима представљени учесници и освајачи медаља. Све присутне је поздравио почасни председник Кик бокс савеза Србије и оснивач једног од најуспешнијих кик бокс клубова „Палмини тигрови“ из Јагодине Драган Марковић Палма, чији такмичар је и Александар Коновалов најуспешнији српски кик боксер свих времена. 

„Желим да честитам руководству Кик бокс савеза Србије, селектору, тренерима, клубовима, а пре свега такмичарима на освојеним медаљама на светском и европском првенству. Драго ми је да је Кик бокс савез наставио континуитет рада који је утемељио професор Борислав Пелевић и чијом заслугом ће кик бокс постати и олимпијски спорт. Посебно честитам председнику Кик бокс савеза Србије Миодрагу Јотићу који се 43 године бави кик боксом и за кога могу рећи да је прави човек на правом месту. Ја сам се увек залагао да се на челним позицијама у спортским организацијама налазе спортисти. Моја порука тамичарима је „вакциниште се против корона вируса који до сада нисте и наставите да се борите за своју државу Србију“, рекао је Драган Марковић Палма. 

Председник Кик бокс савеза Србије Миодраг Јотић је, у знак завалности на свесрдној помоћи српском кик боксу уручио посебни захвалницу Драгану Марковићу Палми и захвалио се Министарству спорта и омладине Србије на помоћи како би наши такмичари могли да оду на сва међународна такмичења. 

„Ми смо ове године, упркос корони, успели да одржимо свих 5 државних такмичења, од којих је највеће било првенство Србије у Новом Саду, на коме је учествовало 280 такмичара из 69 клубова. А са седам велики међународних такмичења смо се вратили изузетно задовољни и са великим бројем медаља, а поред тога организовали смо у овој години и два судијска семинара и три тренерска семинара“, рекао је председник Кик бокс савеза Србије Миодраг Јотић и додао да су се три српске кик боксерке квалификовале за Светске игре које ће наредне године бити одржане у САД, а то су Сташа Веић, Милана Бјелогрлић и Александра Крстић. 

Селектор кик бокс репрезентације Србије Срђан Радуловић изјавио је да су наши репрезентативци у овој години укупно освојили 64 златне медаље, 46 сребрних и 30 бронзаних. 

„Посебно је важно истаћи да ове године имамо 7 првака света, а да је репрезентација Србије у лоу кик дисициплини на Светском првенству у Италији освојила прво месту у укупном пласману испред Русије, те да је Александар Коновалов проглашен за најбољег кик боксера на Светском првенству“, рекао је Радуловић. 

Данашној конференцији за новинаре присуствовали су и тренери и репрезетнативци Србије који су освајали медаље, попут Александра Коновалова, затим четвероструке првакиње света Саиде Буквић и осталих.

Галерија фотографија

Коментари
0
84

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 + 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже