најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

21.Август 2021
Одржана десета седница Скупштине града Јагодине

На десетој седници Скупштине града Јагодине, којој је председавао председник Скупштине Драган Марковић Палма, разматрани су предози аката из области буџета града, предлози о цени такси превоза на територији Јагодине, измена Одлуке о превозу болесних лица ван територије града као и предлог решења о давању сагласности на Правилник о измени и допуни Правилника о организацији и систематизацији послова градског Центра за социјални рад у Јагодини.

Овом приликом председник Скупштине града Драган Марковић Палма изразио је задовољство једном од најуспешнијих туристичких сезона, јер је Јагодина била један од најпосећенијих туристичких центара у земљи, где је на услужним туристичким пословима било запослено око 150 младих људи, који су на тај начин оставарили зараду и тако побољшали буџете својих породица, током летње сезоне. Марковић је такође истакао да 27.августа, у организацији јагодинске локалне самоуправе, пут Паралије креће 1000 пољопривредника из 35 градова Србије, а да је овога пута новац за то велико путовање обезбеђен из два извора. -За један део овог путовања смо обезбедили донаторе, а већи део се плаћа из буџета Јединствене Србије, јер су то паре које смо добили на основу броја посланика у републичком парламенту, где сваког месеца добијамо одређен износ. Идемо на то да на ово путовање у Паралију поведемо оне пољопривреднике или чланове њихових породица, који нису до сада путовали у организацији града Јагодине. Ја знам да таквих има мало, па смо баш зато одлучили да овога пута, уколико је , рецимо, отац ишао, сада пође неко од његове деце, или неко старији. Овде не постоји страначки критеријуми, већ иду искључиво они који се баве пољопривредом. Све парламентарне партије су позване да, на основу броја одборника и снагу коју имају у Скупштини нашег града, дају своје предлоге, рекао је Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодина, обраћајући се одборницима.

Свој коментар о путовању пољопривреника у Грчку дали су и одборници Скупштине града, као и градоначелник Јагодине.-Годинама уназад јагодинска локална самоуправа има низ активности које се односе на побољшање живота пољопривредника у Јагодини. Ја ћу вас подсетити да они имају бесплатан превоз, бесплатне тезге, ослобођени су одређених пореза и тако даље. Локална самоуправа Јагодине је такође водила пољопривреднике у више земаља како би се они упознали са начином производње и пољопривредом у тим земљама. Ја ћу само рећи :Аустрија, Беч, највећи светски сајам пољопривреде у Паризу, Италија... Ево, сада њих 1000 из 35 градова Србије иде пут Паралије, али овога пута се у организацију укључила и политичка странка Јединствена Србија, као носилац власти у Јагодини, да из својих средстава финансира ово путовање, јер пољопривредници заиста пуно раде, али треба их и наградити за то, па мислим да је ово путовање пун погодак, након њихове напорне радне сезоне, истакао је Ратко Стевановић, градоначелник Јагодине.

Горан Милосављевић, одборник СПС у Скупштини Јагодине, истакао је да Јагодина наставља тамо где је стала пре две године, јер је 2020.пандемија успорила многе активности, па и путовања.

"Мислим да је ово одлична одлука, јер пољопривредни произвођачи имају заиста специфичан посао, који траје током целе године, без одмора, без боловања. Све те „фабрике под ведрим небом“ треба неговати и надгледати даноноћно, па таквим вредним људима одмор заиста добро дође, а овим гестом град им заиста одаје велико признање", истакао је он.

"Град Јагодина је увек водио рачуна о свим структурама становиштва. Поред лекара, који су били у Грчкој у претходном периоду, сада су на ред дошли и они који нас хране, а то су пољопривредници. Драго ми је да ће мало одморити пред велике сезонске радове који предстоје у јесен. Желим им да се лепо проведу и буду одговорни према свом здрављу, поготово што се број заражених од коронавируса полако повећава", рекао је Никола Радосављевић, одборник СНС у Јагодини.

"То је већ традиционално и заиста леп гест града Јагодине, не само према пољопривредницима из нашег града, већ и из 35 градова широм Србије. Они су то заслужили, а ја им желим леп провод и пуно нових искустава везаних за њихову делатност", поручује Горан Јеличић, одборник ПОКС-а у Скупштини Јагодине.

Мита Арсић, одборник ГГ „Мита Арсић“ у Скупштини Јагодине, такође је изразио задовољство критеријумом којим се руководила јагодинска локална самоуправа приликом избора пољопривредника који путују у Паралију.

"Радује ме што је донета одлука да првенство путовања имају они пољопривредници који до сада нису путовали у Грчку. Сигуран сам да је у Србији пуно таквих људи, јер, генерално, многи никад нису ни имали новац за неко путовање. Сада ће им се пружити прилика за то, што је заиста добар гест", рекао је Арсић.

"Импозантна бројка пољопривредника креће пут Паралије. Јако је битно истаћи да су пронађени спонзори који ће финансирати то путовање, а један део средстава, како смо чули од председника Скупштине града, долази из средстава Јединствене Србије. Ја овим путем поручујем: ако може Јединствена Србија, ако могу неке друге политичке организације у граду да новац који добију за себе дају грађаним, онда то могу и све оне политичке опције које само иду по граду и причају којекакве приче. Доста је сувопарних речи, дајте да кренемо и стварамо дела. Ово дело, ово путовање 1000 пољопривредника, нек нам буде пример како треба радити", поручио је Душан Марковић, одборник „Бунт-Права Србија“ у Скупштини града Јагодине.

Седница Скупштине града Јагодине завршена је апелом Драгана Марковића Палме да сви грађани буду одговорни и вакцинишу се, јер се број заражених од коронавируса полако повећава у Јагодини, као и у целој Србији.

Галерија фотографија

Коментари
0
76

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже