најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Јул 2021
У Скупштини гарада Јагодине обележена градска слава Петровдан

Резањем славског колача у Скупштини града Јагодине, у понедељак 12.јула, обележена је градска слава Петровдан, празник посвећен Светим апостолима Петру и Павлу. Градска слава је прослављена у присуству градског руководства, свештенства, одборника, и личности из јавног живота града.

Свим грађанима и руководству града славу је честитао свештеник Миломир Тодоровић.

„Желео бих да замолим наше апостоле да буду наши заштитници нама свештеницима, да нам дају снаге да истрајемо и да саветујемо и водимо народ, а са друге стране замолио бих да буду наклоњени и према вама који водите овај град да би нама који живимо овде било боље. Надамо се да ће следећа година бити још боља“, рекао је у беседи Тодоровић.

Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је честитао славу свим грађанима Јагодине и свештенству Саборног храма.

„Упркос тешкоћама са епидемијом ми смо успели да доведемо два нова инвеститора, две светски познате фирме, немачког произвођача ауто делова Фишер и аустријског Шибела. Они ће запослити неколико стотина радника. Запошљавањем људи ми стварамо боље услове за живот, а очекујемо и већи прилив у буџет града који троше грађани. Рекао бих још да и поред високих температура Јагодина нема проблема са водоснабдевањем, нема рестрикција. У многим градовима то није случај. Наша локална самоуправа је благовремено улагала у систем за водоснабдевање, али бих опет апеловао на грађане да рационално користе воду”, истакао је Стевановић.

Овогодишњи колачар Зоран Глигоријевић колач је предао будућем колачару Горану Јеличићу.

„Мени је част што сам колачар за наредну годину. Надам се да ће град ићи просперитетом као што је и до сада ишао“, казао је Јеличић који је одборник ПОКС-а у Скупштини града Јагодине. Одборници у Скупштини  града Јагодине пожелели су грађанима пре свега здравље, као и успех у животу и раду.

„Пожелео бих граду на наредних година има бољу финансијску ситуацију, да настави борбу против беле куге и борбу за останак људи на селу“, рекао је заменик градоначелника Јагодине Иван Стаменковић.

„Саборност у овим тешким тренуцима мора да буде присутна јер без тога нема напретка ни града ни породице“, поручио је одборник ,,Бунт-Права Србија“ у Скупштини града Јагодине Душан Марковић.

„Свима бих честитао градску славу и пожелео свима да прође корона и да почнемо нормално да живимо и зарађујемо јер је тешка економска ситуација“, рекао је одборник ГГ ,,Мита Арсић“ у Скупштини града Јагодине Мита Арсић.

Обележавању градске славе присуствовали су одборници, директори јавних предузећа, представници војске, полиције, судства, образовних и здравствених установа.

Галерија фотографија

Коментари
0
109

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 * 10 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже