најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

01.Јул 2021
Одржана девета седница Скупштине града Јагодине

Све тачке дневног реда на 9.седници Скупштине града Јагодине која је одржана су усвојене. Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је на седници рекао да упркос великим врућинама и повећаном броју становника, Јагодина нема проблема са водоснабдевањем. -Желим да честитам Јавно комуналном предузећу ,,Стандард“ јер смо једини град у Србији где је прекид воде био само сат времена због техничког проблема запосленог лица. Ми имамо довољан капацитет воде иако је повећан број становника и направљен већи број зграда. Не желимо тиме да се хвалимо али грађани треба да знају да једино у Јагодини нема прекида у водоснабдевању – истакао је Марковић.У Јагодини је последњих дана јуна забележена рекордна потрошња воде, чак 310 литара воде у секунди, док је стандардна потрошња од 180 до 200 литара воде у секунди.    И поред те енормне потрошње надлежни поручују да рестрикције воде неће бити али апелују на људе да рационалније користе воду.Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је изјавио да Јагодина већ дужи низ година улаже у водоснабдевање.-Реконструисали смо извориште у Рибару и опремили га за овакве ситуације када су велике врућине. Затим смо реконструисали водоводну мрежу у граду чиме смо смањили губитке воде. И поред високих температура и веће потрошње воде, Јагодина нема порблема са водом. Једини смо можда град у Србији који има редовно снабдевање водом – казао је Стевановић и додао да ће ових дана расписати позив за копање нових бунара како би се обезбедила вода и у будућности. Одборник Социјалистичке партије Србије у Скупштини града Јагодине Горан Милосављевић је рекао да је непрекидно водоснабдевање велики успех града и комуналног предузећа.-Јагодина више од једне деценије улаже у водоснабдевање. У нашем граду је у последње време направљено много зграда и индустријских објеката али и поред тога нисмо имали проблема са нестанком воде. Други градови имају велике проблеме са водом – казао је Милосављевић.

Одборник Српске напредне странке у Скупштини града Јагодине Иван Стаменковић је рекао да је за сваку похвалу то што је стабилно снабдевање водом у Јагодини.-И поред великих врућина у Јагодини није било несташица воде. Председник Србије Александар Вучић је рекао да су обезбеђена средства како би вода дошла до свих градских и сеоских заједница – нагласио је Стаменковић.Одборник ГГ ,,Мита Арсић“ Мита Арсић у Скупштини града Јагодине је рекао да је добро што град мисли унапред тако да нема проблема са водоснабдевањем.-Много већи градови од Јагодине, као што је Зрењанин  немају здраву пијаћу воду. То је незамисливо за 21. Јагодина нема тих проблема – истакао је Арсић.Одборник ,,Бунт –Права Јагодина“ у Скупштини града Јагодине Душан Марковић је нагласио да је ЈКП ,,Стандард“ предузело све мере да град и сва околна села, прикључена на водовод, имају воду.-За похвалу је то што је Јагодина један од ретких градова где вода није нестајала. Воде је било континуитету у нашим домовима сем спорадичних случајева. Надамо се да ће сва улагања и републике и града дати још боље резултате и у јагодинским селима – нагласио је Марковић.Одборник ПОКС-а у Скупштини града Јагодине Горан Јеличић је истакао да наш град доста улаже у инфраструктуру водоводне мреже. -Очишћени су бунари, поправљене пумпе тако да се на време спремило за ове топле дане. Апелујем на наше грађане да у наредном периоду штеде воду – поручио је Јеличић.

Српски патријарх Порфирије посетиће 7.јула Јагодину и у храму Светог Јована Крститеља у Кончареву, поводом празника рођења Светог Јована Претече служиће свету архијерејску литургију. Долазак патријарха је велика част за Јагодину и све грађане, сложили су се одборници у Скупштини града.-Јагодина је један од првих градова које ће посетити патријарх након устоличења. Позивам грађане да нам се придруже 7.јула, на велики празник, дан рођења Светог Јована претече у Кончареву – казао је Ратко Стевановић.- Долазак српског патријарха велики је дан за Јагодину и Кончарево и Драгана Марковића Палму који је ктитор храма у Кончареву. Знамо да смо имали и посету претходног патријарха а ево сада ће доћи и патријарх Порфирије. Позивано грађане  да дођу и присуствују служби – рекао је Горан Милосављевић.-У окружењу Јагодине има доста великих села а једно од већих је Кончарево које сваке године 7.јула обележава славу Свети Јован. Ове године част својим присуством ће нам учинити патријарх српски Порфирије – казао је Иван Стаменковић.-За мене, као верника и неког ко пости средом и петком и коме је Бог неколико пута помогао,  долазак патријарха је велика част. Окренуо сам се вери у некој нормалној мери и потрудићу се да лично пољубим руку патријарху.

Добро је да се народ окреће вери која нас може спасити у овом тренутку – рекао је Мита Арсић.- У размаку од неколико година два патријарха су посетила Јагодину. То је велика част за наш град, за Кончарево и све наше суграђане. Мислим да сваки Јагодинац треба да дочека патријарха – казао је Душан Марковић.-Долазак патријарха је велика ствар за Јагодини у за Кончарево, као и за целу Шумадију и Поморавље. Ми у Јагодини имамо чиме да се похвалимо. Реновиране су цркве, прави се манастир а у скорије време из Египта и Грчке су донете честице моштију светаца – рекао је Горан Јеличић.

Одборници Скупштине града Јагодине усвојили су све тачке на деветој седници. Између осталог, усвојен је Акциони план запошљавања града Јагодине за период од 2021. до 2023.године, одлука о завршном рачуну буџета града са извештајем државне ревизорске институције за 2020.годину. Усвојено је и решење о избору радних тела Скупштине града Јагодине.

Галерија фотографија

Коментари
0
126

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже