најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

06.Јун 2021
Председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палму и свештенике СПЦ из Јагодине у Солуну примио митрополит солунски Варнава

У Солуну је митрополит солунски Варнава примио председника Скупштине града Јагодине и почасног конзула Грчке у Србији Драгана Марковића Палму. Том приликом је истакнуто традиционално пријатељство српског и грчког народа, које поред много ствари повезује и православна вера, коју оба народа изузетно поштују и којој су посвећени.

,,Српска православна црква и Грчка православна црква вековима имају добру сарадњу. И у овом 21. веку и једна и друга црква су неопходне свом народу да поштујемо нашу православну традицију и да не слушамо неке моћнике из белога света који желе да промене нашу историју. Наше вредности су породице, деца, кумови, пријатељи, а не неке вредности које желе да нам наметну и да наш идентитет промене и никада нећемо прихватити нешто што није у складу са правилима православне цркве. Србија је увек имала притисак неких великих сила и у последње време је све чешћи тај вербални притисак да ми кажемо за нешто што је наше да кажемо "није то наше од сутра је то ваше“, мислим на Косово и Метохију", рекао је Драган Марковић Палма.

,,Ми поштујемо све вере, али исто тако волимо нашу веру и желимо да и сви поштују нашу веру и да духовност и мудрост буде оно што ће да нас води, а не храброст као много пута у историји. Ми не желимо да нам више деца гину, него да се боримо правдом. Сви треба да слушамо шта говори црква. И желим да позовем све који имају економске могућности и у Србији и у Грчкој да помогну изградњу храмова и оно сто је најважније да верујемо да постоји нешто . Црква је симбол сваког човека“, рекао је Марковић и захвалио се митрополиту солунском Варнави, кога је позвао да са делегацијом посети Јагодину и Србију.

,,И да никада не дозволимо да у цркву уђу два мушкарца и да кажу како су они "раба божија " један другом. И нека свако има слободу, али Српска православна црква и Грчка православна црква имају своја правила од којих никада неће одустати“, поручио је Марковић. Последњих десет година је много православних цркава и храмова направљено у Србији захваљујући председнику Србије Александру Вучићу. „Овде у овом храму желим да лицно подржим и да благосиљам оно што ради Драган Марковић Палма. Желим да благосиљам и ваш град Јагодину, вашу породицу и цео српски народ. Ми се радујемо напретку Србије. Ми говоримо једним језиком, а то је православни језик“, поручио је митрополит солунски Варнава.

У цркви православној у Солуну заједно су Вашкрсњи тропар отпевали свештеници из Јагодине и Солуна. У српској делегацији у посети Митрополији солунској било је 8 свештеника Српске православне цркве из Јагодине из Беличког намешниства, повереник манастира Хиландар за Србију Милош Стојковић , као и народни посланици Јединствене Србије Живота Старчевић и Ђорђе Косанић и начелник Поморавског округа Горан Милосављевић.

Галерија фотографија

Коментари
0
55

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже