најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

06.Јун 2021
У Паралији за здравствене раднике приређен коктел

Делегација на чијем је челу председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, борави од 3–7. јуна у познатом грчком летовалишту Паралији. У поменутој делегацији је 500 медицинских радника из 25 здравствених установа у Србији, за које је први човек Јагодине приредио коктел уз поштовање свих епидемиолошких мера које су на снази у Грчкој.

„Поносан сам сто се обраћам вама здравственим радницима, који сте поднели највећи терет борбе против корона вируса и што сте спасили много живота", поручио је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, обраћајући се лекарима и медицинским техничарима на свечаној вечери уприличеној у Паралији, у Грчкој.

,,Пре месец и по дана у организацији Скупштине града Јагодине, а о трошку донатора, водили смо 130 здравствених радника из 12 здравствених установа у Египат, а сада 500 здравствених радника у Паралију. Ниједан динар или евро у ове сврхе није отишао ни из буџета града Јагодине, нити из републичког буџета. О овом путовању обавестио сам председника Србије Александра Вучића, министра иностраних послова Србије Николу Селаковића, амбасадора Србије у Грчкој и амбасадора Грчке у Србији. Нажалост, због епидемиолоских мера у Грцкој, овај пут је изостала музика, па сам питао шефа полиције овде "да ли могу да рецитујем”, када не дозвољавате музику. Али била је то наравно шала", рекао је Марковић. "Моја молба за здравствене раднике је да се што више вас вакцинише, јер, према последњем извештају око 50 посто здравствених радника је вакцинисано и то ствара негативну реакцију код пацијената. Србија је, за разлику од много развијенијих земаља имала и има четири врсте вакцина на располагању. И такође, наша земља је урадила и најбољу превентиву изградњом клиничких центара, болница и набавком вакцина”, изјавио је Марковић.

„Много сам држава обишао, али Србија је најлепша. Србија данас има међународну популарност, економску стабилност и здравствену сигурност. Веома су важни и инвеститори који долазе у нашу земљу и отварају нова радна места, а што је више запослених, то значи веће плате у здравству. Поносам сам и на вас који радите у Клиничком центру Србије и другим болницама у Београду и Клиничком центру Војводине у Новом Саду, јер сте помогли многим грађанима из Јагодине и унутрашњости Србије. Ви здравствени радници сте неко без кога не може да се живи. Ви сте алфа и омега и не само када је корона у питању. И ви имате својих проблема, као и други грађани, али то не показујете у раду са пацијентима. Хвала вам. Моја порука је да што мање људи умире и да се што више деце рађа. И вас молим здравствене раднике, који то још нисте, да се жените и удајете.”, поручио је Марковић.

Драган Марковић Палма је на крају упитао присутне здравствене раднике: „Ко би од вас хтео да иде у Египат”? Истог тренутка су све руке биле у ваздуху, на шта је Марковић у шаљивом тону рекао: „Срећан вам пут“, што је изазвало аплауз. Свечаној вечери. присуствовало је и неколико народних посланика, који били су део ове делегације у посети Грчкој, као и привредници и новинари.

Галерија фотографија

Коментари
0
62

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 + 10 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже