најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

03.Јун 2021
У организацији града Јагодине у Грчку стигло 600 чланова делегације

У Грчку, у Паралију која се налази у регији Пиериа стигло је  600 чланова делегације, од тога 500 лекара и медицинских техничара и сестара из Србије. Они су синоћ кренули из Јагодине, Београда, Новог Сада, Крагујевца, Ниша , Крушевца , Врања, Лесковца, Краљева, Ћуприје , Параћина , Врњачке Бање, Велике Плане и Баточине. Како је рекао председник  Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, комплетан трошак овог путовања од превоза до боравка у Паралији платили су донатори и ниједан динар у ове сврхе није отишао ни из буџета града Јагодине ни из републичког буџета . Организатор овог путовања је Скупштина града Јагодине. Поред здравствених радника, ту су и народни посланици, привредници, васпитачи, свештеници , запослени у ЈКП Стандард и новинари. Ова делегација боравиће у Паралији до 7.јуна, када је заказан повратак. За разилку од досадашњих путовања које је Марковић организовао, овај пут неће бити музике,зато што то не дозвољавају грчке епидемиолошке мере што ће највише недостајати члановима делегације. 

Свештенике и неколико чланова делегације на челу са Марковићем примиће митрополит Солунски и члан Светог синода Грчке православне цркве Варнава,а делегацију здравствених радника коју ће такође предводити Драган Марковић примиће градоначелник Катеринија, господин Констатинос Кукидимос. 

Председник СГ Јагодине Драган Марковић Палма је  почасни грађанин града Катерини и почасни конзул Републике Грчке у Србији.Он је иначе раније стигао у Паралију и  дочекује госте на мотору.

Коментари
0
42

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 + 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже