најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

30.Мај 2021
Нови туристички садржај у Јагодини,туристички бродић код Кочиног храста

„Данас смо отворили нов туристички садржај. Код Кочиног храста у Кочином Селу крај Јагодине, историјске и туристичке дестинације,кренуо је да плови Великом Моравом туристички бродић. Желимо у Јагодини да личимо на велике градове као што су Београд, Беч,Будимпешта, који имају много бродова, бродића и чамаца. Ми смо у Јагодини створили такве услове да сва деца и пливају и клизају и скијају. Направили смо први у Србији Аква парк, први смо направили клизалиште и скијалиште у граду”, рекао је данас председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма у Кочином Селу на почетку рада туристичког бродића.

„Србија ће на основу броју становника бити прва земља у Европи по броју вакцинисаних, а то је захваљући томе што је Србија прва набавила четири врсте вакцина иускоро ћемо постићи колективни имунитет и тиме су се отворила врата за туристе да долазе у нашу земљу. Поред тога, Србија је најбоља дестинација за инвеститоре јер постоји стабилност динара, економска сигурност, здравствена безбедност, међународна популарност и када свто сагледају, велики инвеститори и власници великих компанија траже државу баш као што је Србија, где постји сигурност њиховог капитала.”, оценио је Марковић. „Желим да се захвалим свим одборницима у јагодинском парламенту, и Јединствене Србије и СПС-а и Српске напредне странке и коалиције БУНТ-Права Јагодина и Групе грађана“Мита Арсић” и Покрета за обнову Краљевине Србје, што све најважније одлкуке у интересу наших грађана доносимо једногласно”, рекао је Марковић.

„Настављамо у смеру којим смо започели, а музика је наш лек. Најважније је да вам је породица жива и здрава, радна места и музика.И могу да нам се ругају они други, да говоре о музици шта хоће, алиово је наша журка, журка на чамцу. Они који не воле журке и музику, они су за преглед код Славице Ђукић Дејановић”, поручио је председник Скупштине града Јагодине.

Туристички бродић плови од Кочиног храста у Кочином Селу до моста у селу Рибару и назад и та вожња траје сат времена, а цена пловидбе од једног сата је 500 динара, а уз вожњу добијате и српску гибаницу и пиће. Историјско-туристичко дестинација Кочин храст у Кочином Селу има у својим садржајима и спортски терен, шеталишну стазу од Кочиног Села до села Рибара, дечије игралиште, парк, роштиље које могу да користе породице када дођу у ову оазу, ресторан и сређену обалу и бесплатан паркинг. Свему томе се придружио и туристички бродић који носи назив „Капетан Коча“.

Прву вожњу овим бродићем обавили су председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма и одборници и новинари и наравно хармоникаши, музичари уз пресму “Ој Мораво тија реко”.

Галерија фотографија

Коментари
0
67

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 2 * 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже