најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

09.Мај 2021
Одржана седница Скупштине града Јагодине

На седници Скупштине града Јагодине, којом је председавао председник скупштине Драган Марковић Палма, усвојене су све тачке дневног реда. Одборници су усвојили одлуку о измени генералног пројекта и претходне студије оправданости снабдевања водом насеља града Јагодине. Усвојен је и програм подршке за спровођење пољопривредне политике на територији града за ову годину. Одборници су дали сагласност Јавном предузећу Топлана за пројекат „Рехабилитација система даљинског грејања у Србији, фаза 5“.

На крају седнице је председник Скупштине града Драган Марковић Палма известио одборнике о дешавањима око оптужби потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић на рачун Марковића. Он је рекао да је све почело када је у Скупштини Србије тражио од Драгана Ђиласа да каже да ли има 619 милиона евра и да ли је платио порез на то.

„Сутрадан су дошле две представнице његове странке испред скупштине и рекле како су седнице и буџет тајни. То није тачно, седнице нису тајне, буџет је на сајту града Јагодине али не може неко са улице да уђе на седницу скупштине. На изборима се добијају гласови и ако пређете цензус од три посто можете да имате представнике у скупштини. Онда ме је Мариника Тепић оптужила да сам подводио девојчице и децу и наравно све је то лаж. То је рекао скривени сведок, прво смо мислили да су сакрили лице да се не види да је из Ђиласове партије, а онда смо открили да је шест пута хапшен и једном осуђен због крађе аутомобила. Ја сам поднео пријаву против њега код Суда за високотехнолошки криминал“, рекао је Марковић.

Марковић је додао да је Јагодину посетило више од 100 заинтересованих инвеститора.

„Од њих сто, тридесетак је било заинтересовано да праве фабрике и ми смо им били домаћини. Никоме од њих нису нуђене девојке нити су они дали један једини евро зато што су дошли овде. Ни један динар није плаћен из буџета града када су били концерти у Алфи. Плаћено је са рачуна Јединствене Србије која сваког месеца из буџета Републике Србије, на основу тога што смо парламентарна странка и на основу броја посланика, добија око 3.200.000 динара. Буџет пуне грађани Србије и зато смо хтели да равномерно, из свих градова, доведемо људе у Јагодину. Наш град је годишње посећивало 450.000 људи. У Виво шопинг центру ради 300 људи. Прави се нови преко пута где ће бити запослено још 150 људи. Јагодина је постала центар туризма у овом делу Србије“, истакао је Марковић и додао да се у Јагодини 10. јуна отвара немачку фабрику Фишер где је запослено 150 људи.

Марковић је најавио одлазак делегације у Паралију почетком јуна у којој ће највеше бити лекара.

„Нама све те лажи не могу ништа и ми настављамо да радимо пуном паром. Од 3. до 7. јуна водимо 550 људи у Паралију, а од тог броја више од 400 ће бити лекари из целе Србије. Обезбедили смо донаторe“, рекао је Марковић. На крају седнице одборници су прокоментарисали актуелну епидемиолошку ситуацију и вакцинацију у Јагодини.

Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је рекао да је вакцинација важна за излазак из ове епидемијске ситуације.

„Захваљујући ангажовању Владе Србије и председника Вучића и применом одговарајућих епидемиолошких мера и финансијске помоћи грађанима и привреди, удар корона вируса је ублажен. Ангажовањем медицинског особља број оболелих је смањен. Први смо и по томе што Србија има четири врсте вакцина и грађани могу да бирају“, рекао је Стевановић.

Одборник Социјалистичке партије Србије у Скупштини града Јагодине Горан Милосављевић је казао да можемо да будемо задовољни јер је и у Јагодини од првих дана било вакцина.

„Скупштина града је у сарадњи са Домом здравља организовала вакцинацију и по селима. Подржавамо меру Владе Србије да сваки вакцинисани грађанин добије по 3.000 динара. Вакцинација је једини начин да се живот врати у нормалан ток и да привреда нормално ради“, изјавио је Милосављевић. Одборник Српске напредне странке у Скупштини града Јагодине Јелена Стевановић је рекла да захваљујући Влади Србије има довољно вакцина за све грађане.

„Вакцинација тече задовољавајуће и у Јагодини. Апелујем на све грађане да се вакцинишу јер смо сведоци де се смањује број позитивних и једино тако можемо да победимо овај вирус“, истакла је Јелена Стевановић.

Одборник ,,Бунт –Права Србија“ у Скупштини града Јагодине Душан Марковић је рекао да је битно да су Јагодинци препознали значај вакцинације.

„Вакцина није само спас за себе и породицу већ и за привреду. Уколико се још људи буде вакцинисало мислим да ћемо ускоро изаћи из овог проблема. Нужно је да се вакцинишемо да би победили вирус“, поручио је Марковић.

Одборник ПОКС-а Горан Јеличић је рекао да процес вакцинације иде по плану.

„И даље имамо четири вакцине. Позвао бих грађане Јагодине, оне који то желе, да се вакцинишу јер је то у интересу свих“, нагласио је Јеличић.

Одборник Мита Арсић је казао да је чуо да је велики број грађана вакцинисан.

„То је лична одлука и сматрам да свако треба сам да донесе одлуку о томе. Брине ме од чега ће људи наредних година живети јер су се многе мање радње угасиле“, рекао је Арсић.

Имунизација у Јагодини се наставља како у граду тако и у селима. До сада је вакцинисано око 18.000 грађана а другу дозу је примило око 15.000 људи.

Галерија фотографија

Коментари
0
91

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 5 + 9 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже