најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Април 2021
Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма састао се у Египту са гувернером Црвеног мора

Делегација на чијем је челу председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма, данас је у Хургади, главном граду регије Црвено море у Египту имала пријем код гувернера те регије генерала Амр Ханафија. Марковић је свог домаћина упознао са члановима медицинско-политичке делегације, која ових дана борави у Египту. 

„У нашој делегацији која борави у Египту је 100 лекара и медицинских сестара и техничара из 15 клиничких центара, болница и домова здравља из Србије и то су све здравствени радници са прве линије одбране од ковида 19“, рекао је Марковић и додао да је до сада у Србији вакцинисано 2900000 грађана првом дозом, а 1200000 је ревакцинисано. 

„У Србији у последњих 8 година постоји економска сигурност, политичка стабилност и здравствена безбедност за све грађане, што је такође фактор који привлачи стране инвеститоре“, истакао је Драган Марковић Палма који је гувернеру Ханафију пренео поздраве председника Србије Александра Вучића. 

„Србија таквог председника као што је Вучић није имала последњих 50 година, да ужива такву популарност код огромне већине грађана Србије. Ми желимо да оваквим посетама још више јачамо економску, здравствену, туристчку и културну сарадњу. Поред лекара у нашој делегацији је и народна посланица СНС Јадранка Јовановић, оперска дива светског гласа“, казао је председник Скупштине града Јагодине, који је рекао да су се данас састали Палма "Тито" и Амр "Насер" подсетивши да су  Тито и Насер када су ишли у посете водили по хиљаду људи са собом. Марковић је генералу Амр Ханфију и свим муслиманима у Египту и целом свету честитао Рамазан.

Генерал Амр Ханафи је рекао да је регија Сарм Ел Сеика заинтересована да направи братски договор са Јагодином као што је то направио Марса Алам. 

„Ја ћу ускоро на Ваш позив доћи у Србију са делегацијом привредника. Ми смо заинтересовани за увоз житарица, кукуруза, воћа и меса из Србије“, рекао је Ханафи и саопштио да ће регија Црвено море ускоро вакцинисати све запослене у хотелима и све туристичке раднике. 

У српској делегацији на данашњем састанку били су и потпредседница Скупштине Србије Марија Јевђић, народни посланик Живота Старчевић, испред делегације лекара, познати јагодински хирург др Валентин Михајлов и амбасадор Србије у Египту Југослав Вукадиновић.

Галерија фотографија

Коментари
0
69

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже