најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

11.Фебруар 2021
Почела ревакцинација грађана у Јагодини

Ревакцинација грађана у борби против корона вируса почела је у јагодинском Дому здравља, а у данима који следе, обављаће се и на пункту у Спортској хали „ЈАССА“. Кинеску „Синофарм“ вакцину, у Јагодини, до сада је примило више од 5500 грађана. Масовну имунизацију организују Министарство здравља Републике Србије, локална самоуправа и Дом здравља, а организатори истичу да су спремни за почетак ревакцинације. „Она ће се вршити на пунктовима у Дому здравља и Спортској хали „ЈАССА“. Сваки грађанин ће добити свој термин од пет минута како би избегли задржавање и како не би правили гужву. Испоштовали смо све мере и препоруке од стране струке и Кризног штаба. Напоменула бих да ће грађани Јагодине добити обавештење у виду СМС поруке од стране електронске управе. Оформили смо и тим у Скупштини града Јагодине који ће обавештавати грађане о термину вакцинације. Испоштовали смо и све мере које је прописало Министарство за државну и локалну самоуправу, тако да ће све ићи својим током. Неће бити задржавања, као што га није било ни током вакцинације, али истакла бих да влада велико интересовање грађана за имунизацију“, рекла је Марија Јовановић, помоћник градоначелника Јагодине.

Директор јагодинског Дома здравља др Дарко Милетић истакао је да је задовољан досадашњим током вакцинације, али и тренутном епидемилошком ситуацијом.

„Ми смо спровели све оно што се тиче количине вакцине која је послата граду за вакцинисање. Локална самоуправа нам је изашла у сусрет, појачавајући екипе са службеницима, тако да Јагодину није изненадила ни ова ситуација са вакцином. Увек смо се борили да нашим људима изађемо у сусрет и да им будемо на располагању. Мислим да смо све спровели без проблема. Када је епидемиолошка ситуација у питању, то стално варира. Једне недеље имамо мање заражених и мање пацијената, па онда то у следећа два-три дана мало скочи. Данас је на лечењу 63 људи, прошле недеље је било 50, а током новембра и децембра је било 120 особа на болничком лечењу. Број јесте у паду, али вакцинација ће допринети томе да се све ово заустави што пре. Нешто што траје годину дана код људи изазива револт, а вакцинација је оно што ће решити наш проблем“, рекао је Милетић.

Коментари
0
34

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже