најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

01.Фебруар 2021
У Јагодини одржана пета седница Скупштине града

У Јагодини је у петак одржана пета седница Скупштине града којој је председавао председник скупштине Драган Марковић Палма. Одборници су, између осталог, усвојили предлог одлуке о прибављању, управљању и коришћењу покретних ствари у јавној својини града, затим предлог одлуке о допунама одлуке о пијацама. Усвојен је и план рада за 2021.годину Градског штаба за ванредне ситуације где је главна активност спровођење одлука, мера и препорука Владе Србије и Кризног штаба на сузбијању ширења вируса Ковид19.Одборници Скупштине града су прокоментарисали вакцинацију која се спроводи у Србији, па тако и у Јагодини.

Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је истакао да је јагодинска локална самоуправа, на иницијативу Драгана Марковића Палме, још на почетку епидемије предузела низ мера како би помогла грађанима да превазиђу тешкоће које је донео Ковид19.

„Ми смо у Јагодини формирали два пункта за вакцинацију, у Спортској хали Јаса и у Дому здравља и формирали позивни центар путем кога су грађани могли да се пријаве за вакцинацију. То је добро функционисало тако да је до краја ове недеље вакцинисано око 5.000 грађана. И ја сам се вакцинисао кинеском вакцином. Међутим, дошла је уредба по којој грађани могу да се пријаве само преко портала еУправе. Мислим да велики број грађана поготово у селима нема компјутере и стари људи се тешко сналазе у томе, па је зато Скупштина града одлучила да преко тих телефона позивног центра помогне грађанима како да се пријаве преко портала еУправе. Циљ нам је био да сузбијемо ширење Ковида19 и да смањимо број оболелих. Зато позивам грађане да поштују све епидемиолошке мере и да се пријаве за вакцинацију како би стекли колективни имунитет и вратили се нормалном животу“, рекао је Стевановић. Начелник Поморавског округа и одборник Социјалистичке партије Србије Горан Милосављевић је рекао да је Србија међу првима по броју вакцинисаних грађана. „Вакцинација је једини начин да спречимо даље ширење ове болести и да се грађани, економија и све остале области врате нормалном функционисању. У Јагодини је више од 5.000 грађана вакцинисано што је изузетно добар број. Локално самоуправа је узела велико учешће у томе јер су отворена две локације, у Дому здравља и Спортској хали. Грађани Јагодине не чекају ни пет минута за вакцинацију и зато позивам све да се пријаве јер је то једини начин да се вратимо нормалном животу“, нагласио је Милосављевић.

Одборник Српске напредне странке Никола Радосављевић је рекао да је у Србији до сада вакцинисано око 400.000 грађана.

„Ми смо једини у региону и Европи који имају могућност да бирају између три вакцине, кинеске, фајзер и руске вакцине. Вакцинација ће бити свеукупна, велики број људи ће бити вакцинисан тако да се надам да ћемо успети да победимо ову пандемију“, истакао је Радосављевић.

Одборник са листе ,,Бунт-Права Јагодина“ Душан Марковић је рекао да број вакцинисаних у Јагодини показује да је свест грађана на високом нивоу.

„Најважније је да је у Србију дошла вакцина и да се растеретимо од антиваксера. Позивам људе да се што пре вакцинишу. Србија има ту срећу да је обезбедила велики број вакцина. Надамо се да ћемо ово зло испратити што је пре могуће. Један део људи је прележао корону, други део ће да се вакцинише како би се што пре вратили активностима које смо имали протеклих година“, нагласио је Марковић.

Одборник ПОКС-а Горан Јеличић је изјавио да је добром организацијом државе на челу са руководством Србија дошла до великог броја вакцина.

„Велики број грађана Јагодине се вакцинисао што је добро. Позивам све остале да то учине и желим свима добро здравље“, рекао је Јеличић.

Одборник Мита Арсић са истоимене листе је рекао да се он лично, највероватније неће вакцинисати и да је прележао Ковид19.

„Сматрам да то треба да буде лични избор. Свако ко жели нека се вакцинише а не да оне друге оптужује преко друштвених мрежа да су антиваксери. Против тога сам да вакцинација буде обавезна већ да вакцину прими свако ко то буде желео“, казао је Арсић.

Одборници су усвојили решење о именовању вршиоца дужности директора Апотекарске установе у Јагодини. У наредних шест месеци ту дужност обављаће дипломирани фармацеут Весна Тврдишић.

Галерија фотографија

Коментари
0
115

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже