најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

17.Јануар 2021
Деца и млади уживају на јагодинском скијалишту у излетишту Поток

Пад температуре испод нула степени омогућио је да први пут ове зиме почне са радом систем за производњу вештачког снега у излетишту Поток у Јагодини - и то већ четврту годину заредом. Како до пре пар година током зиме снега није било нигде у Србији, Скупштина града Јагодине одлучила се на несвакидашњи потез, куповину топа за производњу вештачког снега, који је дана када је почео да ради био права атракција. Тако је врло брзо створен снежни покривач, а формирано је и скијалиште, на велику радост свих оних који уживају у оваквим зимским активностима. Зоран Глигоријевић, спортски директор јагодинског Спортског савеза, истакао је да је да га радује велика посећеност деце и младих и њихова жеља да науче основе скијања или да их мало обнове управо на овом месту.

„Направили смо и жичару за извлачење деце до места поласка скијалишта. Набављено је 100 пари скија, ципела и штапова, а ту је и инструцтор који учи децу скијашким вештинама. Ски стаза је дуга 100 метара, а изнајмљивање опреме, као и сама школа скијања, потпуно су бесплатни. Деца овде уче основе скијања, па тако равноправно могу да се укључе у наставак обуке у сваком планинском центру. Од 300 до 500 детета сваке године се обучи. Не долазе само из Јагодине, већ и из других поморавских градова. Ми сваке ноћи када је температуре у минусу правимо снег уз помоћ овог топа. Жеља нам је да га нагомиламо, да га буде што дуже и више, као и да у Јагодини ради целе зиме. Довољно је само да родитељи доведу своју децу и да овде проведу квалитетно своје време“, рекао је Глигоријевић.Инструктор скијања Марко Лукић и више је него задовољан ентузијазмом деце и младих на скијама. Рад са њима представља му велико задовољство, јер сви имају жељу да науче да скијају.

„Сви они који су прошли обуку прошле године и овај пут су овде. Задовољни су, као и њихови родитељи. Велики је број деце био прошле године, сигурно их је било око 500. Имамо све услове за учење основа скијања“, рекао је инструктор. Међу полазницима овогодишње школе скијања, највише је деце основношколског узраста. Неки су већ научили основе и сада их само усавршавају и рекреирају се, а има и оних који су ове године по први пут стали на скије, спремни да савладају основне вештине. Све у свему, задовољство и радост међу децом је велико.

„Већ дуго скијам. Овде сам и научила. Јако су добри инструктори. Стаза јесте мала, али може да се научи. Од опреме је довољно да имаш добре панцерице и скије“, рекла је Анастасија на скијама.

„Ја сам научио прошле године да скијам и не иде ми лоше ове године“, рекао је са осмехом деветогодишњи Филип.

„Прошле године сам дошао овде да учим. Још увек ми не иде баш добро, али савладаћу“, рекао је седмогодишњи Војин.

Поред скијалишта, уз помоћ вештачког снега, најмлађим рекреативцима на истом месту доступно је и санкалиште, које привлачи велику пажњу оних најмлађих посетилаца, а клизалиште у центру града сваког дана такође бележи велики број посетилаца. Судећи по зимским садржајима које нуди, Јагодина без сумње може и ове зиме да парира великим зимским одмаралиштима у Србији, на велику радост свих оних којима су наши надалеко познати планински центри скупи или далеки.

Галерија фотографија

Коментари
0
95

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 + 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже