најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

15.Јануар 2021
Почео са радом систем за прављење вештачког снега у излетишту Поток

Пад температуре испод нула степени омогућио је да први пут ове зиме почне са радом систем за производњу вештачког снега у излетишту Поток у Јагодини и то већ четврту годину заредом. Уколико не буде било снежног покривача, малишани ће уз помоћ вештачког топа који је обезбедила Скупштина града Јагодине, имати прилике да уживају у снегу и свим другим активностима на њему. Зоран Глигоријевић, спортски директор ЈАСС-а, истакао је да је вештачки снег претходних година био права атракција, те се нада да ће и ове године измамити осмехе и радост код многобројних припадника најмлађе популације.

„Град је набавио овај топ за производњу вештачког снега. Направљена је и жичара за извлачење деце до места поласка скијалиша. Набављено је 100 пари скија, ципела и штапова, а обезбеђен је и инструктор који ће учити децу скијашким вештинама. Ски стаза дуга је 100 метара, а ове године радиће и школа скијања, која ће бити бесплатна, као и изнајмљивање комплетне опреме. Деца на овом месту могу да се науче оним основама скијања и могу после равноправно да се укључе у наставак обуке скијања у сваком планинском центру. Од 300 до 500 детета се обучи сваке године. Не долазе само из Јагодине, већ и из других поморавских градова”, рекао је Глигоријевић.

Поред скијалишта, уз помоћ вештачког снега, најмлађим рекреативцима на истом месту биће доступно и санкалиште, а клизалиште у центру града сваког дана такође бележи велики број посетилаца. Судећи по зимским садржајима које нуди, Јагодина ће без сумње моћи и ове зиме да парира великим зимским одмаралиштима у Србији, на велику радост свих оних којима су наши надалеко познати планински центри скупи или далеки.

Коментари
0
82

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 6 + 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже