најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

19.Децембар 2020
Одборници Скупштине града Јагодине усвојили буџет за 2021.годину

На четвртој седници Скупштине града Јагодине, којом је председавао председник скупштине Драган Марковић Палма, усвојен је предлог одлуке о буџету града Јагодине за 2021.годину. Буџет за наредну годину биће и развојни и социјални, а све у складу са постојећом ситуацијом са корона вирусом. Буџет за 2021. годину износи 3.878.710.213 динара. Како се наводи у образложењу, планом капиталних инвестиција, поред осталих, буџетом за 2021.годину предвиђена су улагања у саобраћајну инфраструктуру, реконструкцију Сквера омладине, реконструкцију постојећег објекта Културног центра и доградњу новог, наставак започете изградње новог објекта вртића, као и значајан број пројеката изградње водоводне и канализационе мреже у приградским насељима и селима. Такође, буџет за 2021.годину предвиђа и средства за социјално угрожене породице, па су тако на седници једногласно усвојене одлуке о финансијској подршци породицама, затим оболелима од малигних болести и финансијској помоћи у случају смрти. Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је рекао да ће се реализација буџета одвијати у тешким условима борбе против корона вируса који је захватио цео свет.

„Још битнија је борба за одржавање и развој економије. Без економије и домаћих привредника нема боље будућности и бољег животног стандарда. Буџет за 2021.годину је окренут грађанима, за решавање њихових проблема када је реч о инфраструктури, социјалним давањима, културним питањима. Буџет има и развојну и социјалну страну, а намењен је грађанима. Надам се да ћемо кроз штедњу и рационално понашање остварити све постављене задатке. Ове године је спроведена анкета међу грађанима када је реч о капиталним инвестицијама за 2021.годину. Могу рећи да је већина предлога грађана усвојена”, рекао је Стевановић.

Одборник Социјалистичке партије Србије у Скупштини града Јагодине Горан Милосављевић је истакао да је буџет за 2021.године, с једне стране, инвестициони и развојни, а с друге стране, има и социјални карактер.

„Када кажем развојни мислим на све оне пројекте које смо започели ове године, да их и реализујемо, да омогућимо привлачење нових инвестиција, како страних тако и домаћих. Оно што је карактеристично за Јагодину је да буџет има јасно изражен социјални карактер. И даље ће грађани имати бесплатан превоз, пољопривредници бесплатне тезге на пијаци, није повећан порез на имовину, већ дуги низ година пољопривредници не плаћају порез на земљиште. Усвојили смо три одлуке из области социјалне заштите”, казао је Милосављевић.

Одборник Српске напредне странке у Скупштини града Јагодине Никола Радосављевић је изјавио да је буџет за 2021. годину, што се тиче планираних средстава, сличан буџету за ову годину.

„Упркос овој пандемији у целом свету, ми и даље тежимо да буџет буде развојни и социјални. Развојни је у смислу да ми планирамо нове инвестиције, планирамо да отворимо нова радна места, да завршавамо започете пројекте. Али мислили смо и на људе којима је помоћ неопходна, као што је помоћ за оболеле од малигних болести. Такође мислимо и на наталитет. У Јагодини је стопа наталитета у порасту тако да смо и ту определили значајна средства“, истакао је Радосављевић.

Одборник ,,Бунт - Права Јагодина” Душан Марковић је нагласио да је буџет прилагођен актуелној епидемиолошкој ситуацији.

„Ми као опозиција смо доставили неке наше предлоге и то је уврштено у буџет. Можемо да кажемо да власт у Јагодини има слуха за опозиционе активности. Ми смо сви овде у служби грађана Јагодине. Ако ваљане и квалитетне предлоге доставимо скупштини зашто се то не би усвојило. Ми имамо проблем и у републици и на локалном нивоу јер опозиција не зна шта да предложи. Ми смо гласали за буџет који је развојни, који је посвећен социјално угроженим суграђанима, посвећен омладини и који је дат на управљање и коришћење грађанима Јагодине“, објаснио је Марковић.

Одборник ПОКС-а Горан Јеличић је истакао да је буџет за 2021.годину избалансиран у складу са ситуацијом у којој се налазимо.

„Мислим да ће сви корисници буџета за 2021.годину бити задовољни. Поред тога што је буџет избалансиран, он је и развојан, а све у интересу грађана Јагодине“, изјавио је Јеличић.

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је рекао да је ово највероватније последња овогодишња седница јер су на претходним усвојене све одлуке неопходне за нормално функционисање града и уједно је честитао одборницима и грађанима предстојеће празнике.

Галерија фотографија

Коментари
0
299

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 * 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже