најактуелније:

Дом здравља и Општа болница у сарадњи са Скупштином града Јагодине обавештавају грађане Јагодине да је почела имунизација грађана против вируса Цовид-19. Пријављивање за вакцину можете извршити путем цалл центра сваког дана од 8х до 15х на сл.бр.тел. 035244763, 0358150537, 0358150538, 0648197294, 0648197295, 0648197296 И од 15х до 20х на бр.тел.0648197294, 0648197295, 0648197296. О датуму и месту вакцинисања сви пријављени грађани бице накнадно обавештени. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

26.Новембар 2020
Одржана трећа седница Скупштине града Јагодине

Порез на имовину на територији града Јагодине неће се мењати ни наредне 2021. године, одлучено је на трећој по реду седници Скупштине града Јагодине.Тако је одлучено због ситуације у којој се налази цела држава, па и овај град, услед корона вируса, који је отежао привредну активност. Ово је трећа година како се порез на имовину у овом граду не мења. Одборници су ову одлуку донели једногласно и истакли су да немају дилему да је она потпуно исправна:-Одлучили смо се на овај корак да би смо целу ситуацију учинили лакшу људима. Врло смо поносни на то, а истичем да је ово град у ком се непокрености све више и више купују. Имали смо и законских основа, али и по методологији да повећамо порез, али ми се нисмо одлучили на ту непопуларну меру –рекла је Снежана Вукашиновић, заменица председника Скупштине града Јагодине.-Нама је циљ да олакшамо грађанима живот поготово сада у овој години када знамо да је много ограничена привредна активност, нарочито туристичких и угоститељских фирми, како у Србији, тако и у Јагодини. Желимо на овај начин да олакшамо живот грађанима и да једноставно будемо ту да помогнемо на сваки могући начин који је омогућила локална самоуправа –рекао је Горан Милосављевић, одборник СПС у Скупштини града Јагодине.-Мислим да је фер да у овом кризном времену, за људе који су остали без посла или га имају мање, да се не повећава порез. Једноставно, то је једна велика солидарност града Јагодине са грађанима –рекао је Горан Јеличић, одборник Покрета обнове Краљевине Србије у Скупштини града Јагодине.-Како ја, као опозициони чинилац и субјекат у овом граду, да кажем да није добро што већ трећу годину заредом не повећавамо порез? Народ нема да плаћа ни овај порез који је сад, а замислите да ми то повећамо још три-четири пута у оваквој ситуаији каква је данас. Ми смо данас подржали неповећање пореза грађанима Јагодине и мислим да то сваки нормалан, здравоумни човек мора да подржи –рекао је Душан Марковић, одборник коалиције „Бунт – Права Јагодина“ у Скупштини града Јагодине.

Током седнице, незаобилазна тема била је и пандемија корона вируса. Сви одборници истакли су да стриктно треба поштовати прописане мере, али да не треба паничити:-Апелујем на грађане да се придржавају мера, да не паниче и да бирају садржај који гледају на телевизији, а не само да се везују за податке који говоре о болеснима –истакла је Снежана Вукашиновић, заменица председника Скупштине града Јагодине.-Мислим да није добро то што неке локалне самоуправе на своју руку уводе ванредна стања, чак и када то није потребно. Ми смо више за то да уколико се негде проблем јави да се он ту и санира. Чим су се у нашим вртићима појавили заражени, ми смо те објекте затворили, али тамо где не постоји такав проблем, сматрамо да не треба додатно ограничавати грађане у својим активностима –напоменуо је Горан Милосављевић, одборник СПС у Скупштини града Јагодине.-Кључна ствар јесте одговорност сваког појединца. На тај начин, он може да преузме оно што је у његовој моћи, да заштити здравствени систем. Тако штитимо и привреду која мора да настави са радом –рекла је Јелена Стевановић, одборница Српске напредне странке у Скупштини града Јагодине.-Све оно што струка препоручује, то треба да искористимо за добробит свих грађана. Треба узимати што више витамина Ц, воћа и живети нормално. Све препоруке струке су обавезне –истакао је Горан Јеличић, одборник Покрета обнове Краљевине Србије у Скупштини града Јагодине.-Генерално гледано, морамо да наставимо да живимо и да се боримо. Оно што је једино решење јесте да што пре сачекамо ту вакцину, да се вакцинишемо или не или да пробамо да створимо тај неки имунитет који је преко потребан –напоменуо је Душан Марковић, одборник коалиције „Бунт – Права Јагодина“ у Скупштини града Јагодине. Између осталог, на седници су одборници изгласали предлог одлуке о утврђивању назива улица на територији града, затим о оснивању Установе културе „Музеј воштаних фигура“ Туристичкој организацији града Јагодине и мрежи јавних предшколских установа. Трећа седница Скупштине града Јагодине одржана је уз присуство 16 од двадесет једног одборника због пандемијских околности и уз поштовање свих мера заштите од ширења корона вируса.

Галерија фотографија

Коментари
0
113

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже