најактуелније:

Дом здравља и Општа болница у сарадњи са Скупштином града Јагодине обавештавају грађане Јагодине да је почела имунизација грађана против вируса Цовид-19. Пријављивање за вакцину можете извршити путем цалл центра сваког дана од 8х до 15х на сл.бр.тел. 035244763, 0358150537, 0358150538, 0648197294, 0648197295, 0648197296 И од 15х до 20х на бр.тел.0648197294, 0648197295, 0648197296. О датуму и месту вакцинисања сви пријављени грађани бице накнадно обавештени. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

24.Октобар 2020
Јагодина је добила нову туристичку дестинацију Кочин храст

„Данас је отворена још једна туристичка дестинација на територији града Јагодине и то у Кочином Селу, на историјском месту поред Кочиног храста, који је стар више векова и који симболизује почетак српске борбе за осамостаљење крајем 18. века под командом легендарног Коче Анђелковића, коме је тада један од добровољаца био и Карађорђе Петровић, који је и сам касније предводио борбу за слободу Србије. Ова нова туристичка дестинација ће бити веома интересантна зато што се налази поред Велике Мораве и ту смо, поред осталог, уредили терен за риболовце. Овде могу породично грађани да долазе из целе Србије, направили смо више пратећих објеката, ту је и неколико роштиља које грађани могу да користе,затим ту је и нов ресторан, дечје игралиште и позорница за културне догађаје”, рекао је на отварању председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

„Ми очекујемо велики број туриста у нашем граду следеће године, јер како стручњаци кажу, очекује се да епидемија корона вирусом траје још неких годину дана. Када говоримо о корони хвала докторима и медицинском особљу што су спасили много живота и што су радно ангажовани нон стоп, али бих замолио да се мало на медијском плану смање тензије око короне, јер након свакодневне вишечасовне приче о корони на телевизијама народ добија психички проблем и ујутру када човек устане каже “следећи сам ја”. Апелујемо да деца иду у школу. Ако раде вртићи и основне школе зашто онда средње школе не раде сваког дана, а не седам дана онлајн, а седам дана физички. Ако родитељи 99 посто кажу да желе да деца иду у школе онда треба да иду јер су родитељи најодговорнији за своју децу”, оценио је Марковић.

„Овај објекат су радили Јавно  комунално предузеће “Стандард” из Јагодине и Јагодински спортски савез и ми на тај начин пунимо буџет  нашим јавним предузећима и сигурно је упола јефтиније извођење радова него да смо изабрали неког извођача са стране. Србија мора да ради, да се гради, да функционише све време и када је корона, да фабрике раде јер сам сигуран да помоћи из државног буџета ће тешко бити као до сада и ми треба да се захвалимо Влади Србије што је помогла три пута по 30.000 динара и два пута по 18.000 динара по раднику. И не може да се каже “нећу да идем на посао јер ћу добити корону”. Србија мора економски да се развија, да се не деси да грађани Србије остану без радних места. Последњих година туризам је једна велика индустријска грана. Овде у комплексу  “Кочин храст” је запослено шесторо људи управо из овог села, Кочиног Села. То је једна мања фабрика која се зове “Кочин храст”. Децембра месеца отвориће се у Јагодини немачка фабрика “Фишер”, која ће прво запослити 100 радника, а до краја следеће године укупно 350 радника и аустријска фабрика “Шибел”, која ће запослити 50 радника. Град Јагодина је и током короне био, и сада је, једно велико градилиште. Изградили смо нову основну школу у селу Винорача, градимо вртић, културни цетар, тениске терене, затворени базен и сада још две фабрике и овај историјско-туристички комплекс у Кочином Селу”, рекао је Марковић. 

Отварању овог комплекса присуствовали су и коалициони партнери Јединствене Србије, из Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије као и одборници у Скупштини града из Покрета обнове Краљевине Србије, Бунт-а Права Јагодина и Покрета Мита Арсић.

Галерија фотографија

Коментари
0
180

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже