најактуелније:

Дом здравља и Општа болница у сарадњи са Скупштином града Јагодине обавештавају грађане Јагодине да је почела имунизација грађана против вируса Цовид-19. Пријављивање за вакцину можете извршити путем цалл центра сваког дана од 8х до 15х на сл.бр.тел. 035244763, 0358150537, 0358150538, 0648197294, 0648197295, 0648197296 И од 15х до 20х на бр.тел.0648197294, 0648197295, 0648197296. О датуму и месту вакцинисања сви пријављени грађани бице накнадно обавештени. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

17.Октобар 2020
Председник Скупштине града Јагодина посетио Његову светост патријарха Иринеја

Председник  Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма посетио је  у згради Патријаршије Његову светост патријарха Иринеја. У разговору Његова светост патријарх српски господин Иринеј и председник Марковић су се сложили да је спољнополитичка позиција Србије таква да је више него икада Србији потребно јединство и стабилност. 

Марковић је истакао да је потребан континуитет државног врха у наредном периоду, како би одржали унутрашњу државну стабилност која је обезбедила снажну економску и привредну активност и добар простор за стране инвеститоре, са чиме се сложио и патријарх Иринеј, који је истакао и важност борбе државе Србије за свету српску земљу на Косову и Метохији.Као добитник највећег признања Српске православне цркве, ордена Светог Саве Првог степена, Драган Марковић Палма је у разговору истакао да се залаже за још већу заступљеност веронауке у школама. У Србији тренутно око 60% ученика изучава веронауку и да тај проценат треба да буде најмање 80% . На тај начин сачуваћемо идентитет, имаће ко да чува веру и традицију. Тако ћемо навикнути децу да иду у цркву, више ће се радити са породицом и са децом. 

Његова светост патријарх Иринеј је рекао да је веронаука та која треба да подгреје родољубље, да покрене етику, учи понашању. Поред родитеља и дома, и веронаука је позвана да негује опште вредности културе. Његова светост је истакао и да вероучитељи треба да имају стални посао како не би сваке године продужавали уговоре.Двојица саговорника су закључили да се Србија добро бори са епидемиолошком ситуацијом, која је у Србији боља него у остатку Европе. Узимајући у обзир ту чињеницу , као и предстојећу сезону слава, Драган Марковић Палма је упитао патријарха Иринеја како верници треба да прослављају крсне славе имајући у виду мере борбе против коронавируса. Патријарх је рекао да и у прослављању слава треба наћи меру и водити рачуна о здрављу породице и гостију. Да ли ће то бити на начин  што ће домаћини звати госте  тако што ће их распоредити да их буде у мањем броју а више пута у току дана или распоредити госте у два дана ствар је процене домаћина.Састанку је присуствовао и народни посланик, портпарол Јединствене Србије  и одборник у Скупштини града Јагодина Живота Старчевић.

Галерија фотографија

Коментари
0
75

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 * 9 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже