најактуелније:

Дом здравља и Општа болница у сарадњи са Скупштином града Јагодине обавештавају грађане Јагодине да је почела имунизација грађана против вируса Цовид-19. Пријављивање за вакцину можете извршити путем цалл центра сваког дана од 8х до 15х на сл.бр.тел. 035244763, 0358150537, 0358150538, 0648197294, 0648197295, 0648197296 И од 15х до 20х на бр.тел.0648197294, 0648197295, 0648197296. О датуму и месту вакцинисања сви пријављени грађани бице накнадно обавештени. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

08.Октобар 2020
Одржана друга седница Скупштине града Јагодина

На другој седници Скупштине града Јагодине, након усвајања извода из записника са претходне седнице и дневног реда, за заменика секретара скупштине постављена је Наташа Милутиновић, дипломирани правник из Јагодине. Одборници су усвојили предлог одлуке о додели друштвених признања града Јагодине за 2020.годину која ће добитницима бити уручена поводом Дана ослобођења Јагодине од фашизма у Другом светском рату, на свечаној седници 17.октобра. Међу добитницима налазе се и лекари који су дали највећи допринос у борби против корона вируса у Јагодини.Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма је образложио зашто су лекари овогодишњи добитници највиших признања у граду

„Највећи терет су поднели лекари из наше болнице и предлог је био да поред ђака, добитници октобарских прознања буду лекари из нашег града и лекар др Милован Бојић, директор болнице Дедиње. Он је спасио животе многих људи из Јагодине. Од како је др Бојић директор болнице на Дедињу успешно је излечено најмање 30 пацијената из Јагодине“, рекао је Марковић. 

Тренутна епидемиолошка ситуација у Јагодини је стабилна а свој коментар дали су и одборници Скупштине града.

Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је рекао да је, током епидемије корона вируса, локална самоуправа спроводила све мере и републичког и градског кризног штаба.

„Ми смо се организовали како би помогли грађанима и спречили ширење вируса. Преко Центра за социјални рад и система волонтера организовали смо поделу пакета за сиромашне грађане. Организовали смо волонтере да помогну грађанима да набаве лекове и друге потребне стваре, организовали смо такси службу да превози пензионере који су ишли у јутарњу куповину. Ми смо једини град у Србији који није забранио рад зелене пијаце. Јагодина ни једног тренутка није била жариште Ковида 19. И данас је Јагодина без заражених дужи низ дана. Надам се да ће тако и остати уз примену свих мера предострожности. Што се тиче онлајн наставе мислим да деца треба редовно да иду у школу зато што су се створили услови за то и како деца не би пропустила много тога у свом школовању ако се настави онлајн настава“, рекао је Стевановић.

Начелник Поморавског округа и одборник СПС-а у Скупштини града Јагодине Горан Милосављевић је рекао да сви могу да буду задовољни због повољне епидемиолошке ситуације у граду.

„У нашем граду скоро 30 дана није било ни једног случаја позитивног на Ковид 19, осим једног здравственог радника. То је изузетно важно. Ни у прошлом таласу Јагодина је имала мали број заражених у односу на број становника. Зато желим да се захвалим грађанима који су се придржавали свих мера које је кризни штаб, како на нивоу републике тако и на ниову града, прописивао. Код нас све школе раде и апеловао бих и на Факултет педагошких наука да укине онлајн наставу јер има доста просторних и наставних капацитета“, казао је Милосављевић.

Одборник СНС у Скупштини града Јагодине Никола Радосављевић је рекао да је епидемиолошка ситуација у Јагодини стабилна.

„То је резултат рада наших лекара и стручњака, али и грађана. Ми смо на почетку појаве короне у Србији били спремни да дочекамо тај вирус који хара светом. Надам се да на основу нашег искуства могу други да уче. Ми смо спремни и за следећи талас ако га буде било и да неће бити тежих ситуација у Јагодини. Што се тиче образовања, а сам као отац тројке деце за то да се настава похађа у школским клупама јер ништа не може да замени присуство наставника“, истакао је Радисављевић.

И одборник ПОКС-а у Скупштини града Јагодине Горан Јеличић је задовољан чињеницом да је епидемиолошка ситуација, када је у питању корона вирус, стабилна и изразио наду да тако и остане.

„Што се тиче онлајн наставе, ја сам више за традиционалну наставу али у случају повећања броја оболелих од Ковида 19, боља је онлајн настава“, рекао је Јеличић.

Одборник са листе ,,Бунт-Права Јагодина“ у Скупштини града Јагодине Душан Марковић је истакао да је добро што наш град већ дуго нема позитивних на корона вирус.

„За то је заслужан озбиљан рад лекара и директора здравствених установа. Ми морамо да похвалимо тај рад. У школама и на факултету је била онлајн настава али мислим да више нема потребе за тим. Зато мислим да средњошколци и студенти треба да се врате у школске клупе“, казао је Марковић.

Одбрник Мита Арсић са истоимене листе каже да је одлично што је епидемиолошка ситуација у граду мирна и што нема новозаражених.

„Очигледно да су здравствени радници одлично урадили свој посао а и грађани. Не бих се сложио да деца мора да носе маске у школама већ би то требало да буде по сопственом избору“, рекао је Арсић.

На седници Скупштине града Јагодине усвојени су и предлози о избору чланова радних тела Скупштине града, именовању чланова Градског савета родитеља, разрешењу и именовању чланова управних одбора појединих јавних предузећа и чланова школских одбора неких основних и средњих школа у Јагодини.

Галерија фотографија

Коментари
0
149

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 * 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже