најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

01.Септембар 2020
Предшколска установа ,,Пионир“ из Јагодине спремно дочекала почетак нове школске и радне године

„Иако је велики број малишана већ уписан, због тренутне ситуације са корона вирусом у земљи, места још увек има у јагодинским вртићима па зато из ове установе позивају родитеље да дођу ако желе да упишу децу у вртић.

„Превентивне мере које смо предузимали током ванредне ситуације а и од 11.маја, од отварања свих вртића у Србији, наставиће се. То значи да ће се и јутарња тријажа деце и родитеља, наставити до даљег. Крајње време за пријем деце у вртић биће до 7:45 сати јер се то показало као добра пракса и за родитеље и за децу а и за нас јер тиме смо подигли хигијену вртића на завидан ниво. После уласка деце врши се дезинфекција. Нисмо имали ни један случај заразе корона вирусом у јагодинским вртићима. Зато ћемо наставити са том процедуром“, рекла је директорка Предшколске установе ,,Пионир“ Виолета Николић.

„Планирано је да се родитељски састанци организују у салама вртића или у дворишном простору, на отвореном. Добили смо одређене мере Министарства просвете које треба да спроводимо. У обавези смо да Школској управи доставимо сва три препоручена плана рада. То је план рада у редовној ситуацији, план рада у ванредној ситуацији када је за 50 одсто смањен број деце и радника и план уколико дође до поновног затварања вртића и прелазак на онлине рад. То ће нам омогућити да не дође до ситуације до које је дошло марта, значи да имамо предвиђене све околности за рад“, рекла је директорка вртића.

У плану је отварање свих седам објеката где ће деца бити распоређена. -Трудимо се да испоштујемо све нормативе што се тиче броја деце у групама. Ми нисмо добили од министарства препоруку о броју деце као што су школе добиле. Нама је препорука да у складу са величином просторија обезбедимо број деце. Имамо ту олакшавајућу околност да нема пуно деце као ранијих година када се пријављивало по 2.000 детета. У приремним предшколским групама на сеоском подручју је ове године велики одзив тако да имамо групе у више од 20 села – истакла је Виолета Николић.За полазак деце у вртић је неопходно лекарско уверење, не старије од седам дана.

Коментари
0
62

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 + 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже