најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

03.Август 2020
У вртићу Лептирић у Јагодини у току су радови на реновирању објекта

Предшколска установа ,,Пионир“ из Јагодине, током летњег периода, у оквиру својих редовних планова, уређује објекте вртића у граду и селима, па је тако и овог лета без обзира на ситуацију са корона  вирусом. Овога пута реновира се вртић Лептирић на Стрелишту. Директор ПУ ,,Пионир“ Виолета Николић је рекла да је вредност радова милион динара, а средства је издвојила јагодинска локална самоуправа.

„Ова ситуација нас није омела да, и редовне и неке додатне активности које се тичу реновирања, спроведемо у дело. У објекту Лептирић радимо реконструкцију плафона, односно молерске радове, спуштене плафоне и кречење и све оно што је неопходно да собе добију лепши изглед“, истакла је Виолета Николић.

Радови мањег обима врше се и у осталим објетима како би децу од септембра дочекали уређени вртићи.

„Имамо у плану реконструкцију крова у Пиониру, у плану је и појачање струје у главном објекту које је неопходно због прошлогодишњег реновирања кухиње.Затим планирамо фарбање ограде и сређивање дворишта“, рекла је директорка вртића. 

Треба истаћи и да су радови на новом објекту вртића Пиварац у току и требало би да буди готови до краја године. Предшколска установа ,,Пионир“ се од 11.маја придржава свих превентивних мера заштите од корона вируса које је прописало надлежно министарство.

„Још увек важи пријем деце до 7:45, након чега следи генерална дезинфекција свих ходника и простора пре него што се послужи доручак. Такође важе превентивне мере на улазним вратима, а то су дезо баријере, обавезно ношење маске и рукавице, мерење температуре и деци и родитељима. Пријем и испраћај деце се врши искључиво на улазним вратима. Ове мере ће остати на снази док не стигну друга упутства из министарства“, казала је Виолета Николић.

Јагодинске вртиће тренутно похађа око 250 малишана. Сви објекти су отворени осим Лептирића који се реновира. Од септембра ће сви објекти радити уз поштовање прописа да у једној просторији може бити до десет детета. И даље важи одлука локалне самоуправе да родитељи, чија су деца уписана у вртић а не иду, не плаћају вртић за тај период.

Галерија фотографија

Коментари
0
121

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 - 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже