најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

08.Јул 2020
Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма обележио Светог Јована, сеоску славу у родном Кончареву

У селу Кончареву,у цркви Светог Јована Крститеља ,председник Скупштине града Јагодине  Драган Марковић Палма са породицом присуствовао је литургији поводом празника- Рођења светог Јована Претече и Крститеља Господњег, који је и слава села Кончарева. 

Након литургије председник Марковић је изјавио да је после пуне 22 године обележавања Св.Јована у Кончареву организовањем велике међународне кик бокс манифестације, којој је уобичајено присуствовало око 15000 људи из читаве Србије, ове године због епидемије корона вируса ова манифестација отказана, а овај празник је обележен само литургијом у храму Св. Јована, уз све мере заштите које су на снази. Он је том приликом изјавио да је Србија чувар стабилности на Балкану.

„Имајући у виду да смо посвети пажњу болести која је невидљива, за коју не знамо одакле је дошла и колико ће трајати, морамо да наставимо живот, да наставимо да радимо и развијамо економију, јер само економски јака држава може бити аутономна и независна. Видећемо како ће се одвијати преговори о Косову и Метохији у Бриселу, јер косовски Албанци нису поштовали ни оно што је до сада договорено, тј. Бриселски споразум. Надам се да су они који одлучују о судбини дела територије Србије сазнали шта су радили косовски Албанци и ко је крив због укупне ситуације на Балкану и да морају признати да Србија држи мир на Балкану и да је Србија испоштовала све своје обавезе из споразума које је потписала. Сигуран сам да државни врх неће урадити ништа на штету Србије и њених грађана“, изјавио је Марковић.

Председник је рекао да се Србија налази на европском путу и да су Ивица Дачић и он 2008. донели одлуку да Србија буде на европском путу. "Не знам само до када ћемо бити на европском путу, односно када ћемо ућу у ЕУ. Неки кажу 2025-2026.године. Србија је стекла услове да уђе у ЕУ јер смо донели све законе које имају и јаке европске државе, и ја лично поштујем европске стандарде када су у питању плате и оно што се зове живот" изјавио је Марковић.

На крају председник Марковић је честитао славу свима који славе Св.Јована, позвао да поштујемо друге вере и народе али да морамо чувати нашу веру, традицију и наш идентитет.

Галерија фотографија

Коментари
0
87

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 + 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже