најактуелније:

Дом здравља и Општа болница у сарадњи са Скупштином града Јагодине обавештавају грађане Јагодине да је почела имунизација грађана против вируса Цовид-19. Пријављивање за вакцину можете извршити путем цалл центра сваког дана од 8х до 15х на сл.бр.тел. 035244763, 0358150537, 0358150538, 0648197294, 0648197295, 0648197296 И од 15х до 20х на бр.тел.0648197294, 0648197295, 0648197296. О датуму и месту вакцинисања сви пријављени грађани бице накнадно обавештени. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

01.Јул 2020
Први овогодишњи воз Роматика стигао у Јагодину

Први овогодишњи воз “Романтика” стигао је  прошлог викенда из Београда у Јагодину. Путници који су дошли овим превозом у поморавску престоницу имали су прилике да, захваљујући сарадњи јагодинске Туристичке организације са предузећем „Србија Воз“, по сниженим ценама уживају у свим туристичким понудама града Јагодине.

Протекле 2019. године, град Јагодина је успоставио сарадњу са предузећем „Србија воз“, а циљ је био да што више туриста из различитих крајева Србије упозна Јагодину као град са квалитетном туристичком понудом. Тако је успостављена директна линија од Београда до Јагодине, али и „Аква воз“, те је на овај начин више од 5000 људи протекле године посетило овај град. Како је сарадња уродила плодом, са тим се наставља и ове године. И протекле суботе, воз „Романтика“ је довезао путнике из различитих крајева, а по самом силаску из воза, путнике је дочекао директор Аква парка Зоран Глигоријевић, који им је пожелео топлу добродошлицу.

„Први пут смо у Јагодини. Драго нам је што је успостављена линија између Београда и овог града. Воз је супер, доста смо гледали по интернету и телевизији везано за маркетинг Јагодине и надамо се да ће бити све као што очекујемо“, биле су речи једног младог туристе.

„Видео сам понуду на веб сајту “Србија воза”, направио сам резервацију и одлучио сам да дођем. Допада ми се овај ретро воз и надам се добром проводу“, рекао је један господин француске националности.

„Из Београда сам и одлучила сам се да дођем овде зато што никада нисам била у Јагодини. Велики изазов ми је био воз “Романтика” с обзиром на то да се ради о возу из прошлог века. Моја препорука је та, с обзиром на целокупну ситуацију у Србији, да све генерације људи лето проведу како у Јагодини, тако и у осталим крајевима Србије“, рекла је једна туристкиња.

Сви туристи, уз показану карту “Србија воза”, имају попуст од 40% на све туристичке атракције овог града као што су Аква парк, Музеј воштаних фигура и Зоолошки врт „Тигар“. За њих је од железничке станице обезбеђен превоз до туристичког комплекса, а воз ће у Јагодину долазити сваке суботе до краја сезоне. Занимљиво је и то да ће сваке суботе, осим последње у месецу, они долазити модерним возом, док ће последње у месецу туристи у Јагодину долазити ретро возом „Романтика“.

Коментари
0
114

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже