најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

15.Јун 2020
Почела 14.сезона купања у јагодинском Аква парку

Почела је нова сезона купања у јагодинском Аква парку, 14. по реду и  традиционално, први дан рада био је бесплатан за посетиоце, не само из Јагодине, већ и из осталих крајева Србије. Променљиво време није утицало на жељу бројних посетилаца за одмором у најпопуларнијем купалишту у нашој земљи, те се тог дана у базенима, на тобоганима, лежаљкама и кафићима који су у склопу овог комплекса, могао видети велики број посетилаца различитих генерација. Љубомир Крстић, руководилац јагодинског Аква парка, задовољан је како је почела сезона, а с обзиром на то да је руководство и ове године унело иновације у садржај, очекује се да и ове године оборе рекорде посећености.

„Крајем прошле године, завршили смо изградњу новог, рекреативног базена квадратуре од 400 метара. То је нешто ново у односу на претходне године. Из године у годину, обогаћујемо спортско-забавни садржај, тако да ће и ове бити пливачких митинга и ватерполо утакмица. Град је ове године обезбедио и једну професионалну бину за концерте, тако да ћемо ове године у Аква парку имати наступе извођача различитих жанрова музике. Очекујемо да и ове сезоне оборимо рекорде. Имамо информацију од Туристичке организације града Јагодине да је букирано 80 одсто смештајних капацитета за ударне месеце као што су јул и август. Ако нам временски услови буду дозволили, мислим да ће ово бити рекордна година“, рекао је Крстић.

Шеф спасилачке службе јагодинског Аква парка Небојша Јаркин истакао је да ово место већ 14 година одржава безбедност купача на највишем нивоу.

„Ове године, спасилачка служба броји 16 спасилаца. Сви су лиценцирани и махом су то студенти, професори физичке културе и спасиоци са искуством. Покривамо све базене. Што се тиче сигурности, Аква парк је једно од најсигурнијих јавних купалишта у Србији“, рекао је Јаркин. 

Аква парк је и овај пут привукао посетиоце свих генерација из различитих крајева Србије. Неки су се забављали на велелепним тобоганима, неки су се купали у базенима, а било је и оних који су једноставно уживали под сунцем на лежаљкама.

„Дошли смо породично из Крагујевца. Сваке године долазимо и јако је лепо, баш уживамо“, рекла је једна госпођа.

„Из Смедерева смо и сваке године смо овде на отварању. Све ми се допада овде. Деца воле тобогане, а ја уживам на лежаљкама“, биле су речи једне даме.

„Дошли смо мало да уживамо овде. Тобогани нам се највише допадају. Све је иначе фантастично“, биле су речи једног младог пара из Рековца.

Аква парк у Јагодини има осам базена, систем тобогана од 700 метара, лежаљке и балдахине за 1500 посетилаца и пет ресторана. Цена улазница је непромењена као и свих претходних година: за децу до 12 година улаз је 300, док је за одрасле 500 динара. Цена сезонске карте за децу до 12 година је 2000, а за одрасле 4000 динара. Радно време је сваког дана од 10 до 18 часова.

Галерија фотографија

Коментари
0
111

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже