најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

23.Март 2020
Настављена подела пакета старијим особама у Јагодини

Скупштина града Јагодине и Центар за социјални рад већ недељу дана спроводе акцију поделе пакета са основним средствима за живот лицима која су старија од 65 година, а којима је по уредби Владе Републике Србије забрањен излазак напоље за време ванредног стања које у целој земљи траје од 17 до 5 часова ујутру. Подела пакета наставља се и у току ове седмице, а они садрже прехрамбене производе и хигијенске препарате који су многима неопходни у овом тренутку. Бисерка Јаковљевић, директорка Центра за социјални рад у Јагодини, истакла је да град на овај начин брине о својим становницима.

„Настављамо са овом акцијом. Још једном молимо све оне који нису добили пакете да буду стрпљиви. Ми ћемо доћи до вас, јавите се кол центру и реците шта вам је неопходно. Председник је заједно са својим сарадницима, у протеклих неколико дана, урадио доста тога како би заштитио град од заразе и олакшао живот грађанима. Све улице су дезинфинковане како у граду, тако и по селима. Била је и једна акција у недељу, 22. марта, када су били отворени маркети од 4 до 7 ујутру. Наши волонтери су били на терену од 4 ујутру и помагали старијима са купљеном робом, а ту су била и такси возила која су наше најстарије грађане бесплатно превозила до њихових домова. У протеклој недељи смо сваког дана делили хуманитарне пакете и сви радимо 16 сати дневно, а волонтери су на терену док то дозвољава уредба о кретању. У нашем граду за сада нема заражених корона вирусом и надамо се да га неће ни бити. Молимо све да поштују уредбе Владе Републике Србије“, рекла је директорка Центра за социјални рад у Јагодини.

Волонтери су са задовољством учествовали у акцији помоћи онима којима је то потребно, а они који су добили пакете, захвални су што град на овај начин брине о њима у овако тешкој ситуацији.

„Много нам значи. Брину о нама и немам речи заиста“, рекла је једна од пензионерки.

„Мени, особи која болује од више болести, ова помоћ много значи. Пре сам ишла и у Београд захваљујући председнику. Живим сама и ово ми много значи. Живот у изолацији је тежак, ја сада само до чесме могу да одем“, рекла је једна од корисница помоћи.

Само у току протекле седмице, Скупштина града Јагодине је у сарадњи са Центром за социјални рад и уз помоћ младих волонтера, како у граду, тако и на сеоском подручју поделила око 2500 пакета помоћи, а акција ће бити трајати докле год то буде било потребно.

Коментари
0
69

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 * 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже