најактуелније:

У циљу развоја и унапређeња пољопривредне производње, Скупштина града Јагодине је пољопривредним произвођачима из Јагодине, омогућила коришћење бескаматних кредита код Комерцијалне банке а.д. и Банке Интеса а.д.. Укупне трошкове камате и обраде кредитног захтева, сносиће град Јагодина. | Скупштина града Јагодине, расписује конкурс за радно место менаџер у локалној самоуправи града Јагодина. Услов је да кандидат има минимум VI степен стручне спреме и обавезно знање енглеског језика. Ваш CV са фотографијом можете слати на e-mail адресу kabinet.jagodina@gmail.com | Скупштина града Јагодине је у циљу развоја привреде, омогућила привредним субјектима који своју делатност обављају на територији града Јагодине коришћење краткорочних кредита код Комерцијалне банке а.д., АИК банке а.д., Банке Интеса а.д. и Societe General банке, за које ће се трошкови камате плаћати из буџета града Јагодине. |

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

25.Април 2013
„Посета Санкт Петербургу била је веома успешна, јер је постигнуто неколико конкретних договора о сарадњи са званичницима и привредницима ове регије“ оценио на крају посете председник Скупштине Драган Марковић Палма

 

Марковић је по повратку,  у изјави за новинаре на аеродрому „Никола Тесла“ оценио, да су руски партнери заинтересовани за робу из Србије, продубљивање привредник контаката, али  и развијање још тешњих државних односа наших држава. 

„Доносим добре вести у Србију јер је неколико привредника направило договоре са руским привредницима о извозним аранжманима, а ту робу до сада су Руси увозили из европских држава. Конкретно, Раваница из Ћуприје је направила договор са највећим увозником кондиторских производа и већ 8.маја, они ће у Ћуприји потписати уговор о извозу, град Нови Пазар је имао преговоре о извозу од 30000 до 50000 комада џинса месечно. Договоре о пласману робе направиле су и Фабрика каблова, произвођачи намештаја „Јела“ и алуминијумске столарије „Камбера“. Председнику Николићу и премијеру Дачићу, предложићу отварање Конзулата Србије у Санкт Петербургу што би ојачало привредне везе. На основу свега тога можемо да донесемо закључак да је посета веома успешна, а за десетак дана очекујемо да добијемо одговоре на наше предлоге од руских домаћина“ истакао је Марковић и додао да је договорена сарадња у просвети, где ће град Београд дати 10 стипендија, а град Јагодина 5 за студенте из Русије, да би, како је планирано, већ 2014.године, око 400 студената из те области студирало у Србији о свом трошку. Он је додао да је делегација обишла и великог српског грађевинара у Русији, Мирка Тицу који већ почетком следеће недеље долази у Србију да обиђе неколико грађевинских фирми.

Марковић је подсетио, да је делегација од 22. до 25.априла, колико је трајала радна посета Санкт Петербургу, имала више сусрета и састанака, најпре са привредницима, а затим и са губернатором Лењинградске регије, Александром Дрозденком и председником Савеза општина ове области, Димитријем Гуљајевским, којима је присуствовао и амбасадор Србије у Москви, Славенко Терзић. Он је додао да је на пријему код губернатора понудио отварање канцеларије у Јагодини у наредна два, три месеца, чиме би поморавска престоница постала централа представништва ове руске регије за Србију, а која би била у функцији оних који желе да сарађују са Русијом. 

„Губернатор је рекао, што ме је посебно пријатно изненадило, да ће због повољности трговинског споразума који Србија има са Русијом,  они утицати на своје партнере из Европе да преселе производњу у Србију, како би лакше дошли до нашег тржишта.  На састанцима са привредницима које смо имали, више њих из ове регије  је изразило жељу да дођу у Србију и од нас купују оно што Русија увози годинама из других држава. Ми смо их упознали са свим пореским олакшицама које даје Србија, о субвенцијама и до 10000 евра по раднику,  колико даје државе за привлачење страних инвестиција и о погодностима наше Индустријске зоне. Поред позитивног става о економској сарадњи, ја сам се овом приликом захвалио и на свему што Русија чини за Србију, посебно по питању принципијелности става о Косову и Метохији“ рекао је Марковић и додао да је прихватио предлог председника Савеза општина Лењинградске области, Димитрија Гуљајевског, о братимљењу српских и општина те руске области. Домаћин делегацији од 13 градоначелника и више од 80 привредника био је власник фирме „Норт Картон“ која 30.маја почиње да гради фабрику у Јагодини у којој ће се запослити 200 радника, а вредност ове инвестиције је 20 милиона евра.

 

 

 

 

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
1035

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже