најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

20.Март 2020
Дезинфекција улица и јавних површина у Јагодини

По налогу Штаба за ванредне ситуације у Јагодини врши се дезинфекција градских улица, тротоара и других јавних површина. Штаб је наложио Јавно комуналном предузећу ,,Стандард' да обезбеди довољну количину дезинфекционих средстава и то пре свега натријум хипохлорита и да редовно предузима мере и активности сходно препорукама Владе Републике Србије и Министарства здравља.

,,Понављамо дезинфекцију града Јагодине, ангажовали смо три цистерне, двадесетак радника који ће ручно радити и користимо натријум хипохлорит–(жалову воду) који се показао као најбоље средство и искуство у свим земљама где се десило овакво стање са корона вирусом. Радници Јавног предузећа ,,Стандард' повећали су максимално своје ангажовање 24 сата дневно. Видели сте да смо на свим могућим локацијама повећали људство по питању хигијене и одржавања јавних површина. Комплетан град и сеоске средине су обухваћени дезинфекцијом, и у наредним данима радићемо најинтензивније у тим ноћним сатима како би обезбедили максималне хигијенске услове, да се не би нешто развијало у негативном правцу. Морам да кажем, пошто смо ми задужени и за воду, да је вода здрава, исправна и да 250 литара воде у секунди иде према граду. Молимо све људе да остану код куће, да поштују директиве и инструкције надлежних органа и да се чувају. Сву срећу и здравље им желим“, рекао је директор Јавног комуналног предузећа ,,Стандард' у Јагодини Драган Лукић.

Дезинфекција већих јавних површина у Јагодини вршиће се и у наредном периоду, у зависности од временских услова и искључиво у терминима забране кретања грађана. Такође, треба рећи и то да радници ЈКП ,,Стандард' свакодневно асепсолом обављају дезинфекцију свих мањих градски површина.

Галерија фотографија

Коментари
0
32

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 + 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже