најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Јануар 2020
Почела трећа сезона рада скијалишта у Јагодини

Већ трећу годину заредом, Градско скијалиште у Јагодини је, поред клизалишта које успешно ради већ 16 година, главна је зимска атракција. Уз помоћ топа за производњу вештачког снега и ове године, на велико задовољство малишана, створени су сви услови за учење основних скијашких вештина, рекреацију и забаву.

„Деца су посебно одушевљена зато што у градовима још увек нема снега, а јагодинска деца имају ту привилегију да прва ове године стану на скије и санке. Деце има сваког дана све више. Поменуо бих да се стаза, која је дуга неких 100 метара, показала одличном за савладавање основних вештина у скијању. Прошле године се изнајмљивање скија плаћало, а ове године новина је та да је локална самоуправа купила 100 пари скија, тако да је од ове године коришћење жичаре, стазе, услуге професионалног инструктора и изнајмљивање опреме за скијање потпуно бесплатно“, рекао је Љубомир Крстић, руководилац градског скијалишта.

Интересовање за учење основа скијања велико је као и претходних година, рекао нам је инструктор Марко Лукић.

„Деца су презадовољна јер имају одличне услове да науче основе скијања. Она деца која дођу имају много велику жељу и вољу за радом. Велики број деце је доста упоран у раду и сви врло брзо савладају неке основе за које је потребно неколико часова скијања“, рекао је Лукић.

Поред скијања, они најмлађи посетиоци имају прилике и да се санкају. Према речима руководства, крајем фебруара очекује се и школско такмичење у скијању за све основце градских и сеоских школа са територије града Јагодине. За најбоље ће локална самоуправа обезбедити вредне новчане награде. С обзиром на то да многи наставници физичког васпитања практикују одржавање своје наставе на скијалишту, локална самоуправа је одлучила да и у том смислу изађе у сусрет. Она је тим поводом обезбедила и један минибус који ће ићи до сваке школе и превозити наставнике и децу до скијалишта, где ће они моћи да обављају своје физичке активности.

Галерија фотографија

Коментари
0
70

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 4 - 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже