најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

03.Јануар 2020
Нова 2020. година дочекана на градском тргу у Јагодини

Локална самоуправа града Јагодине већ годинама уназад традиционално организује дочек Нове године на градском тргу уз наступ неког познатог музичког извођача. Нову 2020. годину са бројним грађанима у Јагодини дочекала је позната естрадна уметница Гордана Лазаревић са својим бендом.Ово није њен први наступ у Јагодини. Више пута до сада певала је на Летњој сцени излетишта „Поток“, а сада и за дочек Нове године. Она је том приликом изнела и своје импресије када је у питању Јагодина као град:

„У последњих 20 година, бар једном годишње певам овде. Интеракција која постоји између мене и јагодинске публике је дугог века. Што се тиче Јагодине, она је сада јединствена и један од најинтересантнијих градова у србији. Напредна је у сваком смислу те речи: привредно, културолошки, инфраструктурно и у свим другим садржајима који су карактеристични за један модеран град 21. Века“, рекла је Лазаревић.

Дочек на градском тргу традиционално је почео у 22:45 минута, када је и Гордана изашла на сцену. Убрзо су почели да се смењују Гоцини хитови попут „Мала жена“ и „Српкиња“, али и песме других извођача које је она певала на велико задовољство публике попут песме „Иванова корита“ и других, а присутни су свако извођење наградили бурним аплаузима. Било је и посетилаца свих генерација: од оних старијих који су се радо веселили уз Гоцине песме, али и оних млађих који су својим телефонима бележили сваки тренутак на сцени и сликали се за успомену. Међу масом људи није било само Јагодинаца, већ и оних из других градова који су дошли да уживају у приређеном догађају.

„Ово је за нас доживљај. Ми у Варварину немамо овако нешто, те смо зато дошли у Јагодину“, рекао је један од посетилаца.

„Овде долазим традиционално, већ трећу годину заредом. Увек је леп провод. Музика је одлична, као и ватромет и то је оно што ме доводи овде“, истакао је један господин на тргу.

Атмосфера је била одлична, а одмах после традиционалног одбројавања последњих секунди старе године, она је кулминирала велелепним, разнобојним ватрометом који је одушевио присутне. Иако је температура те вечери била испод нуле, судећи по добром расположењу које је владало међу присутнима, овај дочек Нове године памтиће се још дуго.

Галерија фотографија

Коментари
0
131

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 + 2 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже