најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

27.Децембар 2019
Одржан традиционални Новогодишњи коктел у организацији Скупштине града Јагодинe

Око  6500 људи са територије града Јагодине свих структура: пољопривредници, привредници, радници, синдикалци, студенти, пензионери, представници и сеоских и градских месних заједница, представници полиције, војске, Српске православне цркве, здравствени, социјални, просветни, спортски и културни радници присуствовали су Новогодишњем коктелу у Хали спортова Јаса у Јагодини  које традиционално организује Скупштина града Јагодина на челу са председником СГ Јагодине Драганом Марковићем Палмом. Коктелу  је присуствовао и први потпредседник Владе и министар спољних послова у Влади Србије Ивица Дачић. После званичног дела Марковић је и  обишао све присутне и свима честитао новогодишње и божићне празнике. 

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма изјавио је да више неће слати ученике основних школа на летовање у Црну Гору, јер, како је рекао, неће да пуни буџет црногорском председнику Милу Ђукановићу, који је први признао Косово, а сада отима имовину Српске православне цркве. 

„Ја молим грађане Србије да не пуне буџет некоме ко се зове Мило Ђукановић, ко од тих пара финансира Шиптаре Харадинаја, Тачија и остале кољаче српског народа на Косову и Метохији“, рекао је Марковић.

„Ми већ 14 година шаљемо основце из Јагодине који заврше четврти и осми разред у Црну Гору. То је 1500 ученика сваке године, па ви видите колико је то пара за црногорски буџет. Од 2020. године наши ђаци ће ићи на море у Грчку”, рекао је Марковић. 

„Ово није мој удар на црногорски народ, црногорски народ је добар и ми имамо моного бракова српско-црногорских, али Мило Ђукановић, не желим да се мешам у унутрашње ствари Црне Горе, ради на штету Србије и српског народа, а Србија је финансирала обнову Црне Горе када је био земљотрес и 75 одсто туристичких дестинација у Црној Гори изградили су Срби“, рекао је Марковић. 

„До сада сам ћутао, али сам вечерас одлучио да проговорим и нећу више да ћутим“, рекао је председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић. „Србија је у 2019. години постигла значајне резултате на економском и политичком плану и за то заслужују аплаузе и Александар Вучић и Ивица Дачић”, поручио је Драган Марковић Палма. 

Говорећи о Јагодини, Марковић је оценио да је ове године, и протеклих, много урађено на економском и социјалном плану града и села и тако ће бити настављено и идуће године, када ће бити отворене две нове фабрике инвеститора из Аустрије и Немачке, а трећу проширује италијанска компанија 'Моби Тури', која у Јагодини успешно послује неколико година. 

„У последње четири године јагодинска привреда бележи суфицит, само у првих десет месеци ове године суфицити привреде у Јагодини је 12,5 милиона евра и то је 56 посто укупног суфицита у Поморавском округу. Град Јагодина је у 2019. години плаћао камате за кредите за своје пољопривреднике и привреднике и укупно је у овој години њих 250 узело такав кредит, за који је град плаћао камату, Позивам их да то чине и у 2020. години, они којима је кредит потребан. У 2020. години ћемо поставити два нова камена темељца за две нове фабрике. Аустријски Шибел, који ће запослити укупно 100 радника у марту почиње изградњу своје фабрике у Јагодини, а једна немачка компанија са којом смо 95 посто постигли договор, такође почиње изградњу фабрике у којој ће у старту радити 400, а за две године укупно 2000 радника” истакао је председник Скупштине града Јагодине. 

„Србија ће се борити за права српског народа у Црној Гори. Заједно сви ми, зато што имамо само једну земљу и један народ, српски народ и Србију. Не желим да говорим као представник Српске православне цркве, али сваки напад на Српску православну цркву је и напад на српски народ и ми стојимо чврсто иза српског народа и Српске православне цркве“, поручио је Дачић. 

„Садашња власт на челу са председником Александром Вучићем, остварила је веома значајне резултате на државничком и економском пољу и зауставила негативан ток признавања Косова и Метохије, у односу на време када су на власти били Тадић, Ђилас и Јеремић. Немојте да верујете никоме који каже да због Европе или било кога другога ми морамо да се одрекнемо наших националних интереса. Напротив ми морамо да бранимо Србију да бисмо могли да идемо у Европу“, истакао је Дачић. 

Он је навео и да Србија жели сарадњу са свима, пружа руку свима, али опет чврсто стоји на своме: „Туђе нећемо, а своје не дамо“. 

„Ја сам поносан што имам таквог пријатеља и брата као што је Драган Марковић Палма и поносан зато што Србија има једног таквог политичара и многи политичари треба да се угледају на те принципе, а то је шта сте конкретно урадили за свој народ, колико сте фабрика отворили, нових радних места, колико сте људи запослили, колико сте путева направили, вртића и то је оно на шта су поносни и грађани Јагодине и грађани Србије и на државну власт”, рекао је Дачић.

У забавном делу програма наступили су Маринко Роквић и Јагодинка која је освојила друго место у такмичењу “Звезде Гранда” Милица Чикарић, уз оркестар Владана Алемпијевића и Саше Богосављевића Супе.

Галерија фотографија

Коментари
0
98

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 + 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже