најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

23.Децембар 2019
У организацији Скупштине града Јагодине у Беч отпутовало 400 пољопривредника

Више од 3000 грађана Јагодине путовало је у 2019.години у неки од европских градова, рекао је председник Скупштине града, Драган Марковић Палма, уочи одласка 400 пољопривредника из Поморавске престонице у Беч, и додао да ће тамо бити и политичко-привредна делегација Јагодине, како би посетила компанију „Шибел” са којом је већ потписан уговор и која ће од 1. до 5. фебруара у Јагодини почети изградњу фабрике, са намером да у почетку запосли 50, а касније 200 радника.

„Пољопривредници ће у околини Беча посетити неколико фарми како би видели на који начин раде њихове колеге у једној земљи чланици Европске Уније. Видеће како пољопривредници у Аустрији гаје стоку, телад, јунад, стећи ће неко искуство које ће применити у Србији“, изјавио је Марковић. 

Он је истакао да је ове године, захваљујући донаторима, Скупштина града организовала путовање у иностранство за више од 3.000 људи и оценио да се по томе Јагодина разликује од свих градова у Србији.

„Водили смо у марту 750 студената у Беч, крајем маја и почетком јуна 1.100 пензионера, лекара, просветних радника, васпитача и пољопривредника у Паралију, крајем августа и почетком септембра 650 грађана свих структура опет у Паралију, у октобру смо водили 350 самохраних родитеља у Беч и сада водимо 400 пољоприведника у Беч“, подсетио је Марковић и додао да град то чини већ 14 година.  

 Марковић је додао да су пољопривредници, у организацији Скупштине града, до сада ишли у Париз, Минхен, Верону и друге градове. Иначе, пољопривредници Јагодине су први осетили и благодети путовања без виза у земље Европске уније, пре десет година, када је 20. децембра 2009. године њих 120, такође у организацији Скупштине града Јагодине, отпутовало без виза у Беч.

Пољопривреднике је испратила заменица градоначелника, Снежана Вукашиновић, са жељом да у аустријској престоници стекну нова искуства, виде технологију рада тамошњих пољопривредника и примене је и у својим газдинствима. 

Галерија фотографија

Коментари
0
47

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 - 5 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже