најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

31.Октобар 2019
У Скупштини града приређен пријем за кик боксере

Председник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма приредио је пријем за освајаче медаља Александра Коновалова, златне  и Данијела Мемдовског, сребрне, иначе чланове Кик боксера Палминих тигрова, на недавно одржаном  Светском првенству у Сарајеву у кик боксу.  

„Имам посебну част да честитам најпре  кик бокс репрезентацији Србије на веома високим резултатима и највећем успеху на Светском првенству, да честитам председнику Кик бокс савеза Србије Срђану Бугарчићу, селектору Божидару Ђермановићу, затим да честитам нашим тренерима Слободану Јоцићу и Небојши Јелићу, а посебно да четситам чевороструком освајачу златне медаље на аматерском светском првенству Александру Коновалову и Данијелу Мемедовском, освајачу сребрне медаље, који је имао пет борби и то су биле веома тешке са много искуснијим такмичарима. И оно што је најважније поново се чула српска химна заслугом такмичара из Јагодине. Кик бокс клуб ,,Палмини тигровиу“ је једни клуб који се не финансира из буџета града Јагодине. Сви остали клубови се финансирају из буџеата“, истакао је на почетку Драган Марковић Палма. 

Председник Скупштине града Јагодине имао је и поруку младим људима.

„Моја порука младим људима је да се угледају  на спортисте и да им они буду идоли, не само кик боксери већ и сви остали спортисти који постижу врхунске резулате. Ми смо овде у Јагодини створили услове да се млади људи баве спортом, много терена смо напавили, а финансирамо и све клубове, а посебно оне такмичаре који одлазе на Европска и Светска првенства. Желим да истакнем нашу Стефану Вељковић, која је освојила европско злато  у одбојци, као члан репезентације Србије већ други пут. Циљ је да наставимо са континуитетом високих резултата, да млади људи из Јагодине буду чланови  репезентација и када се врате са такмичења нас обрадују неком медаљом. Кик бокс клуб ,,Палмини тигрови“ увек у континуитету има неколико репрезентативаца.  За репрезнтацију требало је да наступи и Душан Радовић који се, нажалост, повредио на боксерском првенству и није могао да буду члан репрезентације.“

Драган Марковић Палма осврнуо се и на календар такмичења у Јагодини када је у питању кик бокс. „Ми имамо устаљени календар такмичења у кик боксу у Јагодни. Већ 22 године у Кончареву, поводом сеоске славе Свети Јован, одржавамо међународни кик бокс. Марта месеца сваке године у хали ЈАССА организујемо мечеве за професионалне титуле. Сигуран сам да ћемо следеће године  имати најмање два такмичара која ће се борити за титуле професионалних првака света или Европе.  Један од њих, сигуран сам, биће Аца Коновалов, четвороструки професионални  првак света. Оно што је најважније Коновалов није изгубио ни једну борбу на светском првенству. То показује да се он није уобразио и да га није ударила слава у главу и да је прави спортиста и породичан човек.  Ми хоћемо да о свим момцима и девојкама које се баве спортом да водимо рачуна: да заврше школу, да се запосле, да буду  домаћини и да остану и живе у својој држави. Они ће имати стипендије у висини просечне плате на месечном нову, они који су освојили златне и сребрне медаље. Аца је корисник стипендије од 2015.  године и плус оно што добија од клуба: хранарину и премије за постигнуте успехе.“

Председник Скупштине града Јагодине је истакао да и држава води рачуна о својим најбољим спортистима. „Министарство за спорт помаже репрезентативце, Вања Удовичић, министар за спорт, је човек из спорта, зна шта је спорт и каква је мука освојити медаљу. Води рачуна о свим репрезентацијама. Морам да истакнем да у последње време министарство за спорт доста помаже и кик бокс. Србија је на томе пуно захвална, тако још једном честитам  осавајачима медаље као и њиховим тренерима Јоцићу и Јелићу“, истакао је Драган Марковић Палма.

Александар Коновалов, четвороструки првак света, се потом  обратио новинарима.

„Велика ми је част што сам по четврти пут  одбранио аматерску сениорску титулу. Двоструки сам јуниорски и чествороструки сениорски првак света и овом титулом сам постао најбољи кик боксер свих времена у Србији. Желео бих да се захвалим својим тренерима који су нас спремали током припрема, председнику Палми на указаној помоћи и за све оно што треба да се дође до светског трона. Имамо изузетно добре услове за рад, а без тога нема успеха. Захвалио бих се својим тренерима репезентације. Морам да истакнем да је наш тренер Дејан Павић проглашен за најбољег тренера на светском првеснтву, што је за нас била велика част“, рекао је Коновалов. 

Александар Коновалов, четвроструки првак света у аматерскојн конкуренцији, признао да је најтежи посао имао у полуфиналу. „Рус Шамил Гаџимусајев је бо најтежи противник на путу до финала и светског злата. Победио сам га у полуфиналу, одлуком судија 2:1, у веома неизвесном и тешком мечу. Иначе, Гаџимусајева сам савладао, такође одлуком судија 2:1, у финалу Светског првенства  које је одржано 2015. године у Београду. Добро се познајемо, али сам ја са сада успешнији од  великог противника из Русије“, истако је Александар Коновалов. 

„Желео бих да се захвалим Кик бокс клубу ,,Палмини тигрови“, као и својим тренерима, колеги и наравно председнику Драганну Маркивићу, на створеним условима и поверењу. Без свих нас овог успеха не би било. Ово је мој највећи успех, трудићу се да  будем још бољи и дођем до свестаког злата“, рекао је Данијел Мемедовски.

Слободан Јоцић, тренер Кик боскера ,,Палминих тигрова“ се захвалио свима на указаном поверењу и створеним условима за рад.

„Нама спортским радницима и спортистима много значе и ове конференције да људи чују и виде шта смо ми то током ових година урадили кроз клуб и репезентацију. Међутим, искрено говорећи да свега овог не би било да  немамо несебичну помоћ нашег председника клуба који практично од 1994. годијне, од оснивања клуба, је нон-стоп са нама. Све што нам треба он је увек ту за  нас. Цео тај систем фиункционише веома добро, и могу с поносом да истакнем да је ово 30. светска и европска титула која је дошла у Јагодину и наш клуб“, истакао је Јоцић.

„Хтео бих да се захвалим  председнику Даргану Марковићу, да није њега не би било ни ових успеха. Можда ови момци не би ни били у сали за тренинге.Такође честитам на освојеним  медаљама Аци и Данијелу, али и свим осталим репрезентативцима, председнику Кик боксе савеза Србије, селектору и тренерима. У наредном преиоду трудићемо се да дамо још такмичара који  ће да освајају светска и европска одличја. Долазе нове генерације које ће, уверен сам, наставити са ниском успеха“, додао је Небојша Јелић.

Драган Марковић Палма је истакао да је Александар Коновалов  најуспешнији  кик боксер у Србији свих времена.

„Александар Коновалов је најуспешнији кик боскер од формирања овог савеза у Србији. По броју освојених медаља ми смо једна од најбољих клубова у Србији. У континуитету  на свим првенствима наши такмичари освајају по неку медаљу, а то да смо најбољи организатори кик бокс мечева у Јагодини признања су нам дали сви наши гости који су долазили у Јагодину од Америке до Русије. Нису то биле само спортске манифестације, ми смо правили пријатељске односе са  председницима Савеза, причали о Србији, о неправди која је над Србијом годинама, јер наши гости су били из земаља које  су бомбардовале Србију и они су у Србију  долазили са неким другим убеђењем. После доласка из Србије и Јагодине су мењали мишљења. Мишљења о томе смо им менајли аргументима и чињеницом шта се  све дешавало у Србији. Морам да констатујем да су спортисти најбољи амбасадори свих времена које је  Србија икада имала. И добро је што  последњих година држава много улаже у спорт. Мислим да држава Србија добро ради када је у питању спорт и добро јој се враћа. Могу зато, слободно да констатујем да су наши такмичари на овом Светском првенство осветлали образ, јер 15 финалиста су била из Русије а 12 из Србије. Руси су довели 55, а из Србије 19 такмичара. Руси су имали три пута више такмичара, али је веома мала разлика у броју медаља. У К1 Србија је била прва  на свету, а у дисциплини лоу кик друга на свету“, закључио је на крају Драган Маковић Палма.

Галерија фотографија

Коментари
0
27

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 * 6 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже