најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

29.Октобар 2019
Потписани уговори за изградњу Културног центра и Вртића у Јагодини

У Скупштини града Јагодине потписани су уговори за изградњу новог Културног центра и вртића у насељу Пивара. Након завршетка ових објеката Јагодина ће добити модеран Културни центар, савремено опремљен са великим бројем места у позоришној сали, као и вртић, функционалан за све малишане који живе у насељу Пивара. Уговоре о изградњи потписали су у Скупштини града Јагодине начелник Градске управе за друштвене делатности Маринко Киклић и директор предузећа ,,Центум“ из Лесковца Милена Дамњановић Калајџић, извођач радова оба објекта. Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је рекао да потписивањем ових уговора почиње реализација обећања председника Скупштине града Драгана Марковића Палме да ће град добити ново позориште.

„Изградњом новог објекта и реконструкцијом старог добиће се једна велелпна целина и у архитектонском и у естетском погледу у оквиру које ће бити сала са око 650 места са свим пратећим садржајима и сценом за све позоришне приказе. Новим објектом град ће моћи да се поноси. Надам се да ће за око недељу данас радови моћи да почну. Такође битна је доградња вртића ,,Пиварац“ којом ће се обезбедити нова места за малишане. Морам да кажем да Јагодина нема листе чекања али планирамо и обезбеђујемо на време потребан простор како би направили најбоље услове за боравак деце“, рекао је Ратко Стевановић.Вредност обе инвестиције је око милион евра, а финансираће се из буџета града.

Како је рекао представник предузећа ,,Центум“ из Лесковца Срђан Калајџић, рок за завршетак објекта Културног центра је 240 дана, а за вртић 120 дана. Директорка Предшколске установе ,,Пионир“ Виолета Николић је изјавила да ће захваљујући доградњи, вртић ,,Пиварац“ моћи да прими 120-оро деце више него до сада.

„Предшколска установа ,,Пионир“ има око 2000 малишана. Нови капацитети, које ћемо добити захваљујући разумевању града, моћи ће да приме сву новоуписану децу, иако ми немамо листу чекања“, рекла је Виолета Николић.

„Културни центар у Јагодини има бројне активности и програме различих садржаја током целе године тако да су постојећи капацитети мали за сву публику и зато је изградња новог објекта изузетно значајна“, рекао је директор Културног центра Небојша Петровић.

„Ово је тренутак за памћење јер је Јагодина у многим областима прва, па и у домену културних дешавања. Овим новим пројектом ми то доказујемо“, казао је Петровић.

Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је подсетио да је у току израда пројекта реконструкције излетишта Поток који подразумева доградњу трибина Летње сцене и реконструкцију бине. Тиме ће Летња сцена добити нови изглед и моћи ће да прими већи број публике који посећују концерте и народне игранке, а од следећег лета и Међународни фестивал трубе.

Галерија фотографија

Коментари
0
52

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 1 * 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже