најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

07.Октобар 2019
Јагодина освојила победнички пехар и седам златних медаља на 52.Међународном Сајму туризма у Новом Саду

На 52. Међународном Сајму туризма, који је од 3. до 5. октобра одржан у Новом Саду, град Јагодина освојио је седам златних медаља и победнички пехар за континуирано улагање у развој туристичке структуре и дугогодишњи квалитет у туризму.У конкуренцији коју су чиниле земље са изузетно развијеном туристичком понудом попут Аустрије, Црне Горе, Шпаније, Грчке, Данске, Португала, Мађаске, Немачке, Словеније, Румуније, Русије, Норвешке, Хрватске, Турске, Израела и Малдива, град Јагодина је добио победнички пехар за дугогодишњи квалитет у туризму и континуирано улагање у развој туристичке структуре.

„Награда коју је град Јагодина добио на новосадском Сајму, а то је победнички пехар у конкуренији градова и све оне награде које смо добијали претходних година, само су потврда потпуно исправне одлуке локалне самоуправе да се град развија у једном новом правцу, а то је туризам. Свакако, визионар тог развоја је нас председник Драган Марковић Палма, али ова награда не припада само локалној самоуправи. Она припада и радницима у туризму, угоститељству, трговини, хотелима и онима који се баве апартманима и приватним смештајем. Сви они су својим квалитетним радом допринели да Јагодна добије много више поена и да стигне до овог победничког пехара. Он, на крају, припада и свим грађанима Јагодине и они треба да буду поносни што се о нашем граду лепо прича не само у Србији, већ и у целом региону с обзиром на то да Сајам има међународни карактер“, рекао је Зоран Глигоријевић, директор Аква парка у Јагодини и спортски директор јагодинског Спортског савеза.

Поред победничког пехара, Јагодина је освојила и седам златних медаља: за „Аква парк“, уређеност парка „Поток – Ђурђево брдо“, за очување традиције, народног стваралаштва и манифестациони туризам, градско скијалиште, Музеј воштаних фигура, зоолошки врт „Тигар“, а једна медаља припала је и Туристичкој организацији града Јагодине.

„На овогодишњем Сајму добили смо и две веома значајне медаље. Прва се односи на уређеност амбијента градског излетишта „Поток – Ђурђево брдо“, за који многи туризмолози и чланови међународног жирија кажу да је део еденског врта по својој лепоти и уређености. Друга златна медаља је велико признање за наш рад на очувању традиције и културе, пре свега за организацију манифестационог туризма и традиционалних народних игранки“, рекао је Небојша Петровић, директор Центра за културу „Светозар Марковић“ у Јагодини.

„Добили смо признање и за градско скијалиште. Очекује нас трећа сезона рада и то је најмлађа туристичка понуда града Јагодине. Можемо да се похвалимо да сваке године око 300 малишана потпуно бесплатно научи да скија. Изнајмљивање скија, услуге инструктора и ски-пасс су потпуно бесплатни за сву децу“, рекао је Љубомир Крстић, управник скијалишта у Јагодини.

„Музеј воштаних фигура, као једна од најзанимљивијих туристичких атракција нашег града, и ове године освојио је златну медаљу на Сајму туризма у Новом Саду. Можемо се похвалити да је ово први и једини музеј воштаних фигура у Србији и шести у Европи. Сваке године га посети велики број људи у летњим месецима, а такође имамо и велики број екскурзијских посета“, рекла је Тамара Николић, управница Музеја воштаних фигура у Јагодини. 

На овогодишњем Сајму туризма у Новом саду представило се 20 држава, 450 градова, предузећа, институција и организација из земље и иностранства, а посетило га је 30 хиљада људи.

Галерија фотографија

Коментари
0
35

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 0 + 7 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже