најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

01.Октобар 2019
Одржана 30. седница Скупштине града Јагодине

Одборници Скупштине града Јагодине, којом је председавао председник скупштине Драган Марковић Палма, усвојили су, између осталог, предлог одлуке о приступању организације Фестивала трубе под називом ,,Труба фест – европски фестивал трубе“ у Јагодини са циљем неговања, развоја и промоције националне традиционалне трубачке музике у Србији, на Балкану, Европи и свету. Како се наводи у образложењу, Јагодина ће, као град који поштује и негује народне обичаје и традицију, ,,Труба фест“ организовати по највишим светским стандардима као културно-забавну манифестацију од посебног значаја, у циљу промоције туристичких потенцијала Јагодине и развоја традиционалне трубачке музике која на јединствен и оригиналан начин дочарава народну традицију и обичаје. Фестивал ће се одржавати сваке године, последњег викенда у јулу. Градоначелник Јагодине Ратко Стевановић је рекао да је Јагодина последњих 15 година постала туристички препознатљив град не само у Србији већ и ван граница наше земље, а томе ће још више допринети овај нови фестивал трубе.

„Јагодина има Аква парк, Музеј воштаних фигура, Зоо врт, цркве и манастире и оно што је најновије споменик Јованчи Мицићу на кружном току на улазу у Јагодину. Иако имамо богату туристичку понуду ми стално обогаћујемо и додајемо нове садржаје. Један од њих биће и Труба фест. Ми нећемо бити алтернатива Гучи нити хоћемо да конкуришемо Гучи. Ми ћемо имати европски фестивал који ће се разликовати од Гуче али ће допринети повећању туристичке посете Јагодини“, рекао је Стевановић. 

Начелник Поморавског округа Горан Милосављевић је казао да ће Труба фест допринети бољој туристичкој понуди Јагодине.

„Познато је да је Јагодина лидер у туризму у Србији, да сваке године више од пола милиона туриста посети Јагодину. Сигурно да ћемо употпунити нашу туристичку понуду овом међународном манифестацијом – Европским фестивалом трубе. Сигурно да ће фестивал да привуче велики број туриста како из земље тако и иностранства. Познато је да наш град негује традицију српског народа па смо тако за викенд у оквиру емисије ,,Чаша вода са извора“, која је снимана у Јагодини, имали преко хиљаду фолклориста из целе Србије. Сваке године ми добијамо по једну нову културно-забавну манифестацију“, истакао је Милосављевић. Одборник Српске напредне странке у Скупштини града Јагодине Бојан Новчић је рекао да се нада да ће Труба фест у Јагодини постати традиционална манифестација.

„Овакви фестивали имају и туристички и економски карактер. Очекујемо велики број домаћих и страних туриста од којих ће и грађани Јагодине имати користи. То ће бити прилика да се посетиоци забаве а домаћини да им покажу свој град и његове туристичке потенцијале“, рекао је Новчић. Одборници су усвојили и предлог одлуке о додели друштвених признања града Јагодине за 2019.годину. Признања ће добитницима бити додељенана на свечаној седници 17.октобра, на Дан ослобођења Јагодине од фашизма.Усвојен је и предлог одлуке о измени и допуни одлуке о буџету града за 2019.годину, предлог одлуке о боравишној такси, предлог одлуке о измени и допуни одлуке о водоводу и канализацији, предлог одлуке о утврђивању висине доприноса за уређивање грађевинског земљишта код изградње објеката од посебног значаја за развој града, као и предлоге аката из области урбанизма.Све одлуке на седници Скупштине града Јагодине усвојене су једногласно.

Галерија фотографија

Коментари
0
139

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 + 4 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже