најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

24.Септембар 2019
Свечано уручени индекси новој генерацији студената

Факултет педагошких наука из Јагодине дочекао је нову генерацију студената на свечан начин у амфитеатру ове образовне установе. Тим поводом, новој генерацији студената уручени су индекси.Програм је почео интонирањем српске, а потом и студентске химне. Све бруцоше је том приликом поздравила Виолета Јовановић, декан Факултета педагошких наука у Јагодини, која је изразила задовољство што су се млади људи из бројних градова Србије одлучили за студирање на њиховом Факултету.

„Самим тим што су одабрали ова занимања, ови мали хероји подвижници од данас припадају надрагоценијем и највреднијем делу нашег друштва јер су се определили за ово занимање у мору других могућности. Управо бавећи се овим послом, радиће на подизању нових људи што није први избор наших младих људи који бирају факултете, а који су више тржишно оријентисани. Овде данас седе деца која ће се бавити душама, која ће радити за своју душу и за добро овог народа на један посебан и драгоцен начин“, истакла је Јовановић.

„Брига о младим људима један је од приоритета граду Јагодина“, истакла је у свом обраћању присутнима Снежана Вукашиновић, заменица градоначелника Јагодине.

„Бескрајно вам хвала што сте изабрали Јагодину за град у коме ћете студирати и овај факултет који ћете завршити и на коме ћете стећи звање учитеља, васпитача или домског васпитача. Сигурна сам да нисте погрешили у избору, јер овај град много брине о младим људима, а нисте сигурно погрешили што се изабрали овај факултет јер је вазда могло да се похвали бројним професорима који су образовали многе генерације дивних учитеља“, рекла је Вукашиновић. 

И ове године нова генерација долази из разних српских градова. У избору Јагодине и овог факултета, како кажу, пресудни су били услови и повластице које град пружа младим људима.

„Овде је све лепо упаковано, људи су добри и мирно је. Факултет је на добром гласу, што је још боље. Зато сам га изабрала”, рекла је Милица Тодоровић из Аранђеловца.

„Овај град је прелеп. Лепши је од других, чак ми се и од Ниша више свиђа. Покушала сам и тамо, али нисам успела, јер ми је фалило пар поена. На крају сам се одлучила за Јагодину и више ми се свиђа. Људи су некако бољи“, рекла је Андреа Братић из Алексинца.

Студентска организација Факултета педагошких наука из Јагодине је једна од најстаријих и најбројњих у Србији. Већ неколико година додељује повељу појединцу који доприноси побољшању студентског стандарда, а лауреат за ову годину је председник Студентског парламента Универзитета у Крагујевцу Душан Марковић. Пригодна свечаност завршена је уручивањем индекса бруцошима, што је учинила заменица градоначелника Јагодине, а за музички део програма били су задужени хор и оркестар Факултета педагошких наука у Јагодини.

Галерија фотографија

Коментари
0
46

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 10 + 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже