најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

23.Септембар 2019
Отворен Клуб пензионера у Рибару

Пензионерска организација села Рибаре надомак Јагодине броји преко 650 чланова. Ово највеће јагодинско село добило је и Клуб пензионера, који је свечано проглашен отвореним на пригодној свечаности уприличеној у овом селу, у присуству мештана, бројних гостију из целог Поморавског округа, председника Савеза пензионера Србије, др Андреја Савића и градоначелника Јагодине, Ратка Стевановића, који је овом приликом истакао да локална самоуправа Јагодине, на челу са Драганом Марковићем Палмом, од 2004. године спроводи озбијну социјалну политику како би побољшала животни стандард припадника трећег доба, почевши од бесплатног превоза по граду, до клиничких центара Србије, па све до путовања у иностранство и оваквих клубова за дружење.

„Ви знате да је од ове године уведен бесплатан превоз за све грађане Јагодине. Раније су ту привелигију уживали само ђаци путници и старији од 65 година. Овим потезом локална самоуправа Јагодине допринела је бољем стандарду свих грађана а посебно најстаријих, јер могу чешће да долазе у град, да посећују своје рођаке, пријатеље или оду до лекара али и штеде свој кућни буџет. Такође, локална самоуправа Јагодине годинама организује одлазак привредно-политичких делегација у иностранство, а све о трошку донатора. У тим делегацијама су увек били представници Пензионерске организације Јагодине, који су више пута видели Беч и Грчку. Ми смо препознали и потребу постојања оваквих клубова,какав данас отварамо, јер у сваком селу треба да постоји кутак у коме се окупљају пензионери, друже и размењују искуства. Свим овим пензионери у Јагодини су уважавани и цењени, а тако нешто мислим да не постоји нигде у Србији“, рекао је Ратко Стевановић, градоначелник Јагодине.

Председник Савеза пензионера Србије, професор доктор Андреја Савић, проглашавајући Клуб пензионера у Рибару отвореним, најавио је боље дане за око 1.700.000 припадника најстарије популације наше земље. „Пензионери су у протеклих 5 година изнели најтежи терет консолидације јавних финасија. Држава је 2014.године била малтене пред банкротством, принуђена да предузме врло оштре фискалне мере и видим да се одаје признање пензионерима на виској свести јер су прихватили стезање каиша, умањивање пензија и неусклађивање истих. На сву срећу, држава је успела да преброди финансијске тешкоће тако да смо предузели снажне мере активности, па пензионери од 1. јануара могу да очекују најмање 5% повећања пензија, уз једнократну помоћ од 5000 динара у децембру месецу“, рекао је др Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије.

Отварајући клуб пензионера у селу Рибаре, Пензионерска организација Јагодине је прославила 72 године постојања, па је овом приликом одржана и свечана Скупштина организације.

Галерија фотографија

Видео галерија

Коментари
0
50

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 * 3 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже