најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

20.Септембар 2019
Рукометашице Јагодине, победнице Суперкупа, примо je председник Скупштине града Јагодина

Драган Маковић Палма, председник Скупштине града Јагодине, приредио је пријем за рукометашице Јагодине, победнице Суперкупа. Јагодинке, су биле боље од екипе Бекамента ББ и забележиле су убедљуву победу, резултатом 26:16.

„Желим да вам честитам на дуплој круни, најпре председнику Александру, стручном штабу и посебно вама. Први пут у животу сам гледао неко финале, а да на крају разлика буде десет голова у вашу корист. Желим посебно да вам се захвалим јер сте дале све од себе, јер спорт је када даш све од себе на терену онда можеш да се надаш успеху. Спорт је данас најбољи српски амбасадор. Ви не само да сте амбасадори Србије већ сте две године узастопно најбоље у Србији, без изгубљене утакмице. У екипи немамо ни једну играчицу из неке друге државе. За мене Црна Гора није друга држава“, рекао је на почетку Драган Марковић Палма и упитао председника клуба: колико има рукометашица из Црне Гoре.„Има их укупну пет“, уследио је одговор Александра Миладиновића.

„Много има мешовитих бракова, то и вама предлажем, ако нисте на путу да вам ми отворимо пут. Клуб има доборе менаџере и доброг организатора. Данас је веома важно да клубове воде људи из спорта, да знају шта је то када је неуспех, да не кажу ми ништа не знамо, пукли смо и тако даље. Свака изгубљена утакмица траје један дан, већ сутрадан припрема се тактика за нову. То добро зна тренер Драган Марков. Свака вам част, у контититету две године да освајате прво место је велики успех и за клуб и за град. Не знам колико имамо рукометашица у репрезнетацји, постоји љубомора на успехе Јагодине и моја порука за њих: немојте бити љубомирни на успехе Јагодине него оцените резултат и да оне девојке које заслужују добију позив селектора. Ми побеђујемо клубове из великих градова: Београда, Ниша, Новог Сада, клубове који имају традицију по 30 година у женском рукомету то је заиста за свако поштовање. Када данас дете пита тату када је последњи пут Наиса победила Јагодине, тата ће да каже – не знам сине морам да питам деду.“

„Иначе, на пријему су и Ратко Стевановић, градонечелник и Горан Милосављевић, начелник Поморавсог округа. Ми вас максимално подржавамо као и цео град и сигуран сам да сте ви идоли младим људима, девојчицама и дечацима. Ја се увек борим да идоли буду они који постижу високе спортске резултате и у школама, а не они који ништа не раде“, закључио је Драган Марковић Палма.

На срдачном пријему најпре се захвалио Александар Миладиновић, председник ЖОРК Јагодине.

„Ја бих председниче да вам се захвалим на времену које сте издвојили да нас примите овде. Ви сте човек из спорта, који разуме све, издојили сте велика средства за нас. Ми ћемо се потрудити да то оправдамо у сезони која је на почетку. Очекује нас учешће у ЕХФ купу, 12. октобра гостујемо у Солуну, где играмо против екипе Паока, првака Грчке. Могу да обећам да нећемо да се обрукамо. Сезона је на почетку, очекује нас густи распореди и тешке утакмице. Надамо се да поновимо успех из претходне две године. Није лако бити у континуитету првак држава. Лакше је освојити првенство, него бранити титулу. Све су очи упрте у нас, борићемо се. Вама хвала што сте препознали то и што, захваљујући вама, измирујемо на време све наше обавезе. То зна цела рукометна Србији и зато је велики број талентованих рукометашица у Јагодини. Тренирамо два пута дневно, ко воли да ради и да прими оно што му се обећа он је у Јагодини, а ко не, он је у другим клубовима. Највећа заслуга за све то је ваша, лако је мени да будем председник када имам Вас који све оно што обећа испуни“, рекао је Алексндар Миладиновић.

„Да се захвалим локалној самоуправи и Вама који водите овај град, на разумевању за младе људе и на томе што верујете у младе људе, самим тим у спорт и наш клуб. Без свега тога резултата и пехара не би ни било. Надам се да ми са наше стране враћамо кроз успехе на адекватан начин, представљајући овај град и у Србији и у Европи на спортски и достојанствен начин. Нама остаје да се надамо да ће то и убудуће бити. Са наше стране можемо да обећемо да ће да наставимо да радимо и да се овако понашамо, а да ће пехари и даље долазити у овој град и наш клуб. Још једном хвала на разумевању, подршци коју имамо и на услове које нам обезбеђуте да радимо оно што волимо и да се тиме бавимо“, рекао је Драган Марковић, трофејни тренер Јагодине.

Маја Ђорђевић, директор ЖОРК ,,Јагодина“ се захвалила и председнику Скуштине клуба Горану Милосављевићу.

„Најпре захвалност Вама, да се не понављам, а ја бих хтела да се захвалим и господину Горану, то можда девојке нису ни знале. Овај успех је и његов. Хвала нам на подршци коју нам пружате, надам се да ћемо и ове године да поновимо макар исти резултат од прошле године. Реванш ЕХФ купа је 19. октобра у Јагодини“, рекла је Маја Ђорђевић.

Капитен Јагодине Јелена Гојковић, најбоља на утакмици Суперкупа у Мионици, се захвалима у име целе екипе на пријему и свесрдној подршци града и посебно Драгана Марковића Палме.

„Драго ми је што сам део такве екипе, остаје нам да озбиљније и напорније радимо да би се овакав низ наставио. Ето, комплетирали смо трофеје, освојили пехар који је недостао овом клубу и граду. У име екипе да вам се захвалим на подршци коју нам пружате, из годину у годину је све боља и организованија и хвала вам на томе, рекла је Јелена Гојковић и на крају Драгану Маковићу Палми уручила пехар и медаљу освојену у Мионици.

На захтев Драгана Маковића Палме огласила се и голман Јелена Ђурашиновић. Додуше, мало се збунила, али је ипак смогла снаге да се захвали председнику на великој подршци и помоћи.-Нема разлога за трему, ти си показала умеће на терену и ти ћеш овде да браниш до краја каријере, рекао је Палма.

„Све ће бити како треба, наравно да желим да останем у овом клубу што дуже. И ако се овако успеси нижу, што да не“, рекла је Јелена Ђурашиновић.

„У суштини све је речено, и ја желим да вам се захвалим на подршци коју пружате клубу. Сигурна сам да без те подршке не би било ових успеха. Захваљујем се управи, тренеру, играчицама и навијачима без чије помоћи не би било ових успеха“, надовезала се пивотмен Андријана Татар.

Драган Марковић Палма је саопштио да ће две рукомеатшице донбити Октобарску награду града и то не предлог руководства ЖОРК Јагодина.

„Ја сам ,,заборавио“ како се зову те рукометашице. Иначе, знајте да нећемо да вас заборавимо, јер овај град памти све добре резултате и брине о спортистима. Сутрадан када вам престане каријера, можете да се обратите за било какву помоћ“, рекао је на крају Драган Марковић Палма.

Галерија фотографија

Коментари
0
46

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 + 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже