најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

16.Септембар 2019
Председник Скупштине града Јагодина приредио пријем за одбојкашицу Стефану Вељковић

Драган Марковић Плама, председник Скупштине града Јагодине, приредио је  пријем за Стефану Вељковић, одбојкашицу која је била члан репрезентације Србије која је на Европском првенству у Турској освојила златну медаљу. Стефана је, иначе, рођена у Јагодини где је започела успешну одбојкашку каријеру.-Данас имам изутену част представим најбољу јагодинску спортискињу свих времена Стефану Ваљковић која је до сада освојила  једну златну медаљу на Светском првенству, две златне медаље на Евроспком првенству и сребрну медаљу на Олимпијским  играма. Она је наша Јагодинка она не предсатвља само  репрезнтацију Србије већ и наш град. Ја у име града Јагодине желим да јој посебно честитам, а посебно на успеху у Турској. У финалу, пред преко 14.000 гледалаца сви су навијали за Турску репезентацију, није било  лако у онаквој атмосфери победити репрезнетацију која је била домаћин првенства, истакао је на почетку Драган Марковић Палма. Јагодина је, иначе, позант као град који води рачуна о успешним спортистима.

„Стефана је четири године играла у Јагодини за наш клуб. Њена сестра се бавила одбојком. Данас као тренер ради са најмлађим одбојкашицама, њен отац је успешан привредик и оно  што сам ја могао да запазим њих нису мотивисале паре да би  Стефана постигла овакав успех, већ љубав према спорту, граду и домовини. Такав однос заслужује све чеситке од грађана овог града већ и од целе Србије. Видели сте какав је дочек био у Београду, да Србија  и грађани Србије поштују и цене успех. Ја могу да кажем као спортски радник тешко је имати континуитет у спорту као што има Стефана у одбојци, не само да буде стални члан репрезнетације него и да постиже врхунске резултате“, казао је Марковић. 

Град Јагодине, према речима  Марковића, зна да цени и вреднује резултате у спорту.

„Ми као град Јагодина ћемо дати награду као захвалност за све успехе које је она постигла. Сигуран да ово није крај, Стефана ће учествовати и на Олимпијским играма следеће године. Ја сам посебно заволео женску одбојку и да сам скоро све утакмице гледао. Само  сам гледао како Стефана игра. Било је напето у финалу, водиле су и Туркиње једно време,  то је био један дан за мене који ћу памтити много година, јер када имате неког свог рођеног, а за мене су сви Јагодинци моји рођени, онда је то нешто што не може да се опише. Стефану слободно могу да поредим са најбојим светским спортистом Новаком Ђоковићем, јер Стефана сада има позиве да иде у најаче светске клубове.  А где да оде, она је Јагодинка! Из Србије брале, из Јагодине града. Још једном честитам Стефани, она је добила октобарску награду пре две године, а добиће је и ове године. Очекујем од Стефане и даље  да представља на најбољи могући начин наш град. А када буде завршила каријеру, да се врати у Јагодину. Стефана и цела наша одбојкашка репрезентција су идоли младој деци. Ја хоћу да идоли  младим људима буду спортисти, они који постижу високе резултате, а не  да идоли буду неки други у Србији. Сигуран сам да ће у сваком селу који има терен, а ми смо у сваком селу  напарвили по једна терен, да главни спорт буде одбојка, јер знам када је Новак Ђоковић постао светски првак , свако дете је тражило да му се купи рекет како би играло тенис.  Одбојка је веом тежек спорт, колективни спорт и оно  што је приказала наша репезентације је за сваку похвалу. Држава води рачуна о успешним спортистима, јер захвалност не може да буду смао да се сликају  наши политичари и да се то негде објави, спортиста мора да зна да град и држава брину о њима о њиховим успесима. Ми Јагодинци морамо да водимо рачуна о Стефани Вељковић. Њу очекују велике обавезе, јер је тешко доћи до врха, а још теже остати на врху. Стефана и репрезентације у женској одбојци дуго су на врху и наша репезнтација са Стефаном била је непремостива препрека за све остале реперезентације на Европском првенству. Још једном пуно ти хвала“, закључио је Драган Марковић Палма.Стефана Вељковић златна Јагодинка се захвалила на пријему.

„Поред много обавеза које имамо јер се бавимо  таквим начином живота. Коначно имам част да се захвалим свом граду, председнику и општини Јагодина на оваквом пријему. Ја сам девојка која потиче из  Јагодине и овде се увек враћам, јер је овом моја кућа. Желим да се захвалим на подршци града у име моје породице. Жалим да кажем да је врло тешко остати на врху, посебно када се ређају  највиши резултати и да сам сигурна да ће жеснака одбојкашка репезентација Србије играти свим срцем за вас и нас. Још једном бих се захвалила граду, да кажем да ми је срце пуно, да сам поносна и пресрећна  када знам да један овакав град и једна оваква држава стоје иза нас. Хвала најлепше од срца свима, рекла је Стефана Вељковић.-Стефана говори на тарену, сигура са ка када Стефана буде престала да се бави спортом да ће се вратити у најлепши град у Србији, додао је Драган Марковић Палма.-Стефана Вељковић је понос Стбије, а ми имамо ту срећу да је она наша Јагодинке и да је из добре  породице. Сви успешни спортисти потичу из добре породице. Стефана је девојка која није била преамбициозна, сви успеси су долазили сами по себи. Оно што је најважније за жене да тешко се држи континуитет у спорту. Стефана је показала да радом, тудом и одрицањем од многих ствари може да се дође до високог резултата.  Зато је она понос Србије као што је цела репрезентација понос Србије и стручни штаб.  Ти успеси никад неће бити заборављени. Ја где код будем путовао по свету ја ћу говорити о Стафани Вељковић. Говорио сам о Новаку Ђоковићу а сада ћу говорити и о Новаку Ђоковићу и Стефани Вељковић. То су резултати који не може нико да оспори и у име града Јагодине и свих грађана желим да јој честитам за све оно  што је урадила за Јагодини и сигуран сам да ће на Олимпикским играма бти мотивисана да брани боје Србије и нас Јагодинаца. Стефана где год да иде Јагодина ће јој увек бити у срцу и увек се враћати у  Јагодину, рекао је Драган Марковић Палма.

„Ово је највећа част мени лично могао неко да приреди и желим да се захвалим предсенику и општини Јагодина на оваквом пријему и да се захвалим свим грађанима Јагодине који су уз мене и остале девојке. Хвала  им од срца, за мене је ово драже чак и од олимписјке медаље. Једног дана ћу се сигурно вратити у Јагодину, додала је Стефана Вељлвоић а на питање колико је тешко остати на врху Стефана је одговорила: „Континуитет је врло тежак поготову у жеснком спорту и није лако бранити злато. То је теже него освојити га. Не бих да журим и да причам о олимпијској медаљи, жеља постоји, ми смао ту да играмо за нашу Србију, ја за Србију и за мој град Јагодину и за све људе који нас гледају и воле. Ја верујем у нашу снагу и наше успехе.На питање Ненада Недељковића, дописника Спортског журнала из Јагодине ,,да ли  ће да сачекамо да Стефана освоји олимпијско злато па да се њена воштана фигура нађе у Музеју воштаних фигура?“ 

Драган Марковић је одговорио: „То је требало да буде изненанађење. Не мора да буде услов да Стефана мора да донесе медаљу са Олимпијаде,  али оно што је ударила до сада заслужује воштану фигуру“.

 „Олимпијско такмичење  је једно од најтежих и сам ток такмичења и та олимпијска медаља која је највредније, не бих могла да причам о злату да не урекнемо нешто, то је прво, а друго: имамо обавезу да за ту медаљу играмо свим срцем, али би било добро да о томе причамо када је узмемо. Корак по корак“, додала је Стефана Вељковић.

Стефана Вељковић је од Драгана Марковића Палме примила плакету са грбом града Јагодине и медаљом са грбом Србије и Јагодине, као и мајцу и тренерку Кик бокс клуба ,,Пламини тигроми“. Пријему су присустовали и Ратко Стевановић, градоначелник Јагодине као и Горан Милосављевић, начелник Поморавског округа.

Галерија фотографија

Коментари
0
61

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 8 - 0 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже