најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

13.Август 2019
Центар добре забаве у излетишту „Поток“

Манифестација „Јагодинско културно лето“ одржана је током викенда у јагодинском излетишту „Поток“, која је окупила неколико хиљада туриста из земље и иностранства. У недељу увече „Поток“ је био дупке пун људи, а све због велике народне игранке која се већ годинама уназад традиционално организује у познатом излетишту. За добру забаву били су задужени хармоникаш Новица Николић Патало са својим оркестром и позната естрадна уметница Гордана Лазаревић. Обоје су истакли одушевљење градом, амбијентом и овом манифестацијом:

„Ово је све боље и боље. Како која година иде, све је лепше. Овде се осећам као код куће, јер не знам ни сам колико сам година овде. Навикао сам на много људи, на овакав амбијент и ја волим да дођем овде. Мени је стварно лепо овде у Јагодини међу овим људима, којих сигурно има око 6000 хиљада вечерас, а све то захваљујући мом пријатељу Драгану Марковићу Палми. Овакав амбијент, са овим водопадом, тога нема нигде у Европи, само у Јагодини. Стварно, свака част“, рекао је познати хармоникаш.

„Размишљам о томе колико је лепо живети у таквом граду који својим суграђанима приређује ове јако лепе културне манифестације и то бесплатно. Прелеп је овај парк. Ја се поносим када видим да наши градови у Србији цветају и да напредују. Овде се одавно види помак, што значи да Јагодина цвета”, рекла је позната певачица.

Манифестација је почела лаганим „Моравцем“ који су одсвирали Патало са својим оркестром, а одмах затим на сцену је ступила и Гордана Лазаревић која је својом маестралним извођењем народних песама одушевила многобројну публику. Током вечери смењивала се и песма и игра, а атмосфера је доведена до усијања када се „Потоком“ развило велико коло, тако да је расположење многобројних посетилаца било на високом нивоу.

На Летњој сцени излетишта „Поток“ у Јагодини редовно се приређује програм за најмлађу популацију. Бројне дечије представе одигране су у популарном јагодинском излетишту, а последња у низу била је представа позоришне трупе „Ара“ из Београда – „Пипи Дуга Чарапа на острву са благом.”

„Ми обожавамо да дођемо овде. Једноставно, овде нам је увек много лепо и ми се добро проведемо овде са децом и одраслима. Стварно, сваки пут нам је дивно и некако је опуштајуће играти у оваквом амбијенту са тако дивном публиком. Морам да се захвалим свим организаторима и људима испред Центра за културу. Ово је једна предивна ствар и дивно је сваки пут када дођемо“, рекла је глумица Снежана Кнежевић. Представа је привукла многобројну публику, у којој је било највише деце, која је глумце и њихово извођење поздравила бурним аплаузима.

Забава се наставља и овог викенда. Ове суботе, на Летњој сцени излетишта „Поток“ са почетком у 21 час, биће одржан концерт професора Милоша Радовића са великим тамбурашким оркестром, док ће већ наредне вечери у истом термину наступити познати хармоникаш Славиша Савић Шодер и певач Раде Јоровић.

Организатор догађаја на Летњој сцени је Центар за културу „Светозар Марковић“, покровитељ је Скупштина града, а сви догађаји у излетишту „Поток“ бесплатни су за све посетиоце.

Галерија фотографија

Коментари
0
93

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 7 + 1 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже