најактуелније:

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

05.Август 2019
Воз Романтика поново допутовао у Јагодину

Музејско-туристички воз „Романтика“ допутовао је са београдске станице „Топчидер“  у Јагодину. Том приликом, више од 200 туриста дошло је у поморавску престоницу, а све са циљем обиласка туристичких атракција овог града.

Воз „Романтика“ установљен је 1996. године, а путници су имали прилике да уживају у јединственим вагонима чији амбијент одише духом тридесетих година прошлог века. Одмах по силаску путника из вагона, присутне је у име локалне самоуправе поздравила заменица градоначелника Јагодине Снежана Вукашиновић, која је том приликом изјавила:

„Данас ћете бити у прилици да видите наш туристички комплекс. У оквиру њега је Аква парк који је у оно време када је саграђен био први и једини Аква парк. Бићете у прилици да видите једини Музеј воштаних фигура на Балкану и једини вештачки водопад који се налази у центру излетишта „Поток“. Такође, видећете и зоолошки врт који, истини за вољу, није тако велики као онај у Београду, али ми се поносимо њиме. То је такође једини зоолошки врт јужно од Београда. У излетишту „Поток“ је и велика летња сцена којом се такође поносимо. Тамо се викендом током летње сезоне смењују различити културни садржаји. Грађани Јагодине, али и они ван ње, у прилици су да бесплатно уживају у забави која је за свачији укус. Надам се да ћете из Јагодине отићи задовољни, да ћете лепу слику понети са собом и да ћете овај град као дестинацију препоручити и вашим пријатељима и комшијама. Сигурна сам да ћете пожелети опет да дођете овде“, рекла је Вукашиновић на крају свог обраћања.

Путници су били видно расположени и узбуђени због доласка у Јагодину, а одмах са железничке станице ушли су у градски превоз који их је бесплатно одвезао до туристичког комплекса где се налазе Аква парк, излетиште „Поток“, Зоолошки врт и Музеј воштаних фигура, а које ће моћи да посете по сниженим ценама од уобичајених.

Воз „Романтика“ ће сваке прве суботе у месецу долазити у Јагодину. Цена карте за одрасле је од 536 до 644 динара, у зависности од разреда воза. За децу од 6 до 14 година и пензионере цена је 386 динара, док је за децу до 6 година превоз бесплатан.

Галерија фотографија

Коментари
0
42

Оставите коментар

Пре слања унесите тачан резултат у поље: 9 - 8 =
аква парк
зоо парк
фото галерија
видео галерија
Музеј воштаних фигура
Музеј наивне уметности
туристичка организација
културни центар
фестивал “дани комедије”
књига утисака
емаил листа
друштвене мреже